Buna ziua ,am o mare nelamurire ...poate ma puteti ajuta .Sunt divortata si stau intr-o casa mostenire de la parinti .Fostul meu sot este in strainatate de cativa ani si chiar nu ne mai leaga nimic .Am fost la primarie sa il sterg de la nr.meu de casa si sa sterg si o parcela de pamant care este a sa. Intai mi-au spus ca nu este nici o problema ,se rezolva,apoi mi-au cerut copie dupa hotararea jud.de divort.Astazi ,am dus copia si mi-au spus ca trebuie si partajul facut si ca nu stiu cum sa-l stearga de la mine deoarece nu stiu unde sa il mute :O:O .....este posibil asa ceva ?Va rog sa imi spuneti,daca stiti ,ce trebuie sa fac deoarece eu am ramas perplexa atunci cand am auzit ce au spus cei de la primarie......va multumesc anticipat
Au dreptate cei de la Primarie.
Dumneavoastra trebuie sa aveti fie un act notarial, fie o hotarare a instantei pentru ca parcela aceea sa fie "stearsa"
Cu adresa de domiciliu, nu este nici o problema, cartea de identitate expira dupa 10 ani de la eliberare si automat, nu mai poate sa-si treaca adresa la domiciliul dvs., fiindca are nevoie de acordul dvs.
Va multumesc pentru raspuns ,ce fel de act notarial ar trebui sa cer la notariat ?Iar cartea de indentitate este expirata de mult ..nu stiu ce va face...Inca o intrebare ,,dupa cum am spus casa este mostenire de la parintii mei ,,are rost vreun partaj?
Doamna, dumneavoastra ati spus ca Primaria trebuie sa stearga o parcela a lui.
Nu am inteles de unde vreti sa stearga, doar daca ati cumparat in comun acel teren, trebuie facut partajul.
Pentru casa dumneavoastra proprietate personala nu trebuie sa faceti nici o impartire.
Terenul este primit de el de la parintii lui ,de cand a plecat eu platesc impozit pe el dar de lucrat il lucreaza neamurile lui ,eu nu am nici un beneficiu de pe el dar platesc impozit .Multumesc ca m-ati linistit cu casa mea ,ma gandeam ca trebuie s-o impart acum
:O pai de ce platiti impozit pe teren? Cum e primit terenul de la parintii lui, prin ce act ? Numai daca e bun comun, e firesc sa platiti impozit si de asemenea, aveti nevoie de partaj.