Buna ziua ,am o mare nelamurire ...poate ma puteti ajuta .Sunt divortata si stau intr-o casa mostenire de la parinti .Fostul meu sot este in strainatate de cativa ani si chiar nu ne mai leaga nimic .Am fost la primarie sa il sterg de la nr.meu de casa si sa sterg si o parcela de pamant care este a sa. Intai mi-au spus ca nu este nici o problema ,se rezolva,apoi mi-au cerut copie dupa hotararea jud.de divort.Astazi ,am dus copia si mi-au spus ca trebuie si partajul facut si ca nu stiu cum sa-l stearga de la mine deoarece nu stiu unde sa il mute :O:O .....este posibil asa ceva ?Va rog sa imi spuneti,daca stiti ,ce trebuie sa fac deoarece eu am ramas perplexa atunci cand am auzit ce au spus cei de la primarie......va multumesc anticipat
Impozit platesc deoarece este trecut la nr.meu de casa ,nu este nici un act ,este dat verbal ,nu este bun comun .Atunci cand m-am casatorit s-a trecut in registru agricol el si bucata de pamant fara nici o hartie la mana .Eu nu am nici un act pentru acel pamant .Cand s-a trecut in registru agricol nu mi-au cerut nici un act iar acum ,ca sa-l sterg imi cer un teanc de acte.El este plecat de la domiciliul meu de 13 ani iar divortati suntem de 2 ani .Nici pana in prezent nu este sters nici el nici terenul din registru agricol de la nr.meu de casa.Tot imi spun ca nu stiu unde sa il treaca.Ce ma intereseaza pe mine unde il muta? Pe mine ma intereseaza sa nu mai fie la nr.meu de casa deoarece eu vreau sa ma recasatoresc.
In primul rand nu are legatura recasatorirea cu averea.
Apoi nu se intelege nimic: ce acte, cu ce titlu s-a dat, ce, de cine... E nevoie de vazut actele, de facut poate un partaj, de vorbit cu fostul sot, dupa caz.
Mergeti cu actele alea la un notar sau avocat si vedeti ce va spune.
pai ce fac?fac colectie de barbati in registru agricol la nr.meu de casa?trebuie sa mi-l stearga pe fostul sot ca sa pot sa-l scriu pe noul sot ...acte atat am actele de mostenire pe casele si pamantul de la parintii mei ,titlu nu exista pe nimic ,nici parintii mei nu au avut titlu pe nimic .In comun cu fostul meu sot nu am abolut nimic nici casa ,nici pamant ,absolut nimic ,.Tot ce am eu este mostenire de la parintii mei si apare in registru agricol plus o parcela care a fost primita de la parintii lui fara ,nici un act,si care nu vreau decit sa o radiez de la nr.meu de casa