avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Am partajul facut intre mine si foasta sotie . Am facut memoriu la judecatorie referitor la bunurile pe care eu si foasta sotie le-am facut impreuna si au ramas in posesia ei , acestea fiind facute cu acte pe care eu le detin.
Pe langa acestea , eu am achitat factura pentru trecerea pe numele fostei sotii de la parintii ei , pentru o suparfata de pamant , acte pentru apartament care era mostenire de la parintii ei .
Mentionez ca doamna judecator nu mi-a admis toate bunurile trecute in memoriu , desi exista acte .
Precizez ca atat la pamant , cat si la apartament eu nu beneficiez de ele , dar am achitat actele , impreuna cu fosta sotie , iar de aceste bunuri beneficiaza acum doar fosta sotie si mai precizez ca am mai avut un descoperit de card de 100 milioane de la banca .
Intrebarile mele sunt :
1. Daca eu nu am beneficiat si nu beneficiez nici de pamantul la care am facut referire , cat si la apartament , am dreptul sa solicit din nou sa mi se atribuie jumatate din valoarea achitata ?
2. Daca am facut acest imprumut , acesta nu se imparte la jumatate , iar daca eu l-am platit , ea nu trebuie sa-mi achite jumatate din suma ?
3.Exista vreo lege din care sa rezulte ca aceasta suma daca nu se achita intr-o perioada de timp , aceasta se prescrie ?
4. Daca eu am acte pe ce am facut cu fosta sotie , iar judecatoarea nu mi le-a trecut pe lista pentru a le imparti , se poate sa le cer sa le impartim , desi eu le-am trecut in memoriu , iar dansa a avut cunostiinta despre acestea ?
5 . Daca sunt unele lucruri pe care nu avem acte dar am martori pe care le recunosc , acestea ma pot fi impartite ? sau se ia in consideratie numai ce a trecut judecatoarea in lista pe care trebuie sa o impartim ?
Daca pot sa obtin aceste impartim , ce demersuri trebuiesc facute si cand se depune contestatia , cand vine expertul, sau inainte ?
Va multumesc anticipat !!!!
Cel mai recent răspuns: dodorel62 , utilizator 10:13, 5 Noiembrie 2015
Depinde ce ati cerut in cerere. Instanta admite ori respinge bunuri din partaj doar prin incheieri si hotarare, eu nu inteleg ce s-a intamplat in aczul dv.
Pentru bunurile proprii ale sotiei la acre ati contribuit cu bani de acte, nu aveti drept, insa aveti dreptul la returnarea sumelor cheltuite. Nu jumatate, integral.
IMprumutul depinde pentru ce a fost cheltuit.
Se prescriu in 3 ani sumele, dar nu e atat de simplu, puteti fi executat intre timp.
La 5 depinde de lucruri.
Incercati sa negociati, desi daca ati ajuns la expertiza e cam tarziu... luati avocat, daca aveti unul vorbiti cu el sa va clarificati mersul lucrurilor.
daca expertul evalueaza ca am de dat fostei sotii , suma de 11000 Euro , iar eu am doar 8000 euro , bani pe care ii dau in ziua in care trebuie sa-i achit diferenta de 3000 de euro se poate achita si in rate ? Daca da in cate luni se poate achita comform legii si daca se poate ca pe un termen mai lung la suma pe care as mai avea de achitat se poate plati si dobanda si care este aceasta si in cate luni se poate achita ?
Daca exista o lege in acest sens va rog sa mi-o spuneti si mie .
Va multuumesc !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa si bunuri dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Am o casa mostenire de la parintii mei ,unde in urma unui act de vanzare cumparare cu drept de intretinere intre parintii mei si mine si fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Partaj nuda propietate Floarea Mihaela Floarea Mihaela Partaj nuda propietate Bună ziua! Am următoarea situație partaj nuda propietate apartament 3 camere,sa stabilit de către instanță cota de 50% din ... (vezi toată discuția)