avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare copil nascut in Italia

Locuiesc în italia si tocmai am născut o fetiță. Vreau sa o inregistrez in tara și vreau sa stiu de ce documente am nevoie si kum se procedează. Tin sa menționez ca tatăl este italian și nu suntem căsătoriți dar fetita ii poată numele lui de familie. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: 637 , utilizator 20:52, 13 Iulie 2013
Puteti inregistra fetita si la consulat in Italia, ar fi mai simplu pentru ca aveti nevoie de actele tatalui in original.
Aveti descrisa aici procedura, lista documentelor si taxele:
[ link extern ]

Cititi si reveniti cu intrebari daca aveti nevoie de clarificari.
Tatăl este italian iar ei nu au certificatul de naștere ca noi, la ei certificatul il tine primăria, deci va trebui sa merg sa cer un extras, iar cât despre cartea de identitate este italiana. ...
Kiar dacă el nu este de acord sa inregistrez copilul in tara o pot face și fără permisiunea /știrea lui, ,corect?!
Vreau să mai adaug faptul ca eu locuiesc în toscana si apartinem de consulatul de la Bologna, problema însă este ca am tot încercat sa iau legătura cu un consultant insa fără speranță. Am sunat de n ori si nimic, nu răspunde nimeni. Vreau sa știu programul pentru depunerea actelor
Daca nu aveti de gand sa veniti in tara sa depuneti actele la starea civila de la domiciliul dvs.din Romania nu va ramane decat varianta de a insista la Consulat sau Ambasada. Aveti nevoie de actele sotului ,,cu imprumut ,,-chiar si fara stirea lui, doar pana depuneti cererea de transcriere adica in aceeasi zi. Explicati-i sotului ca este obligatoriu ca in termen de 6 luni sa depuneti actele si ca sunteti pasibila de amenda daca depasiti termenul.

Program de lucru cu publicul
Luni 09.00 - 15.00
Marți 09.00 - 15.00
Miercuri 09.00 - 15.00
Joi 09.00 - 15.00
Vineri 09.00 - 15.00
În fiecare zi lucrătoare, între orele 07:00 și 12:00, se eliberează cereri de serviciu consular cu număr de ordine, în limita a 200 de locuri pe zi.
Nu se fac programări!

Nu se lucrează cu publicul:
Sâmbăta, Duminica,
În zilele de sărbători legale ale României:
» 1 și 2 Ianuarie,
» prima și a doua zi de Paște,
» 1 Mai - Ziua Internațională a Muncii,
» prima și a doua zi de Rusalii,
» 15 August - Sfânta Maria,
» 30 Noiembrie - Sfântul Andrei,
» 1 Decembrie - Ziua Națională a României,
» 25 și 26 Decembrie - prima și a doua zi de Crăciun.
Circumscripţia consulară a Consulatului General al României la Milano cuprinde urmatoarele regiuni din cadrul teritoriului Italiei:
Lombardia,
Trentino Alto Adige
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Justitiarul711, utilizator
Puteti incerca si un e-mail, adresa este consulatbologna@gmail.com
Nu stiu ce numere de telefon aveti, poate nu este acesta: 0039 051.587 22 09, in principiu este imposibil sa nu raspunda cineva.
Programul ar trebui sa fie la fel cu acela scris mai sus (al consulatului de la Milano) dar e bine sa va asigurati ca nu mergeti degeaba.

Ziceti de cartea de identitate a tatalui fetitei ca este italian, nu? E in regula, nu are importanta.
Ati vazut ce scrie in link, daca certificatul fetitei (cel de la primarie) este multilingv nu mai trebuie apostilat. La fel, nici extrasul de certificat de nastere al sotului nu trebuie apostilat daca este multilingv.

Sigur ca puteti face inscrierea si fara acordul lui.

Completare
Puteti obtine extras dupa certificatul lui de nastere?
Interesant, la noi nu se da decat persoanei interesate sau cu procura speciala...
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Ares-3, moderator
Nu știu sigur dacă pot obține extrasul dar voi incerca.
Mulțumesc mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere minor nascut in italia laura2707 laura2707 Buna seara! Fetita mea este nascuta in Italia si are cetatenie italiana si am intales ca trebui sa-i fac certificat de nastere si in Romania, stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
Înscrierea certificatului de naștere italian copil născut în italia adrys36 adrys36 Eu și soția avem 2 fetițe una deja cu documente românești iar cea mica de 17 luni născută în italia am dorii sa îi facem acte românești eventual ... (vezi toată discuția)