avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie semnata in alb
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie semnata in alb

Buna ziua,in urma cu 1 an zi 7 luni am gasit un cabinet stomatologic de inchiriat.Propietarii au plecat in strainatate sa lucreze ,tot ca medici stomatologi.Fiindca prorietara(care era si administratoarea firmei) nu doarea sa facem un contract de colaborare intre srl-uri,am fost de acord sa ma angajez pe firma ei ca medic stomatolog, urmand sa-mi platesc eu contirbutiile la stat,cheltuielile cabinetului(intretinere,curent,telefonie fixa,cablu TV),impozitele pentru srl-ul ei,salariul contabilei plus chiria pentru spatiu,chirie nedeclarata la finante pe care o plateam intotdeauna in avans.Practic eram administratorul firmei dar nu pe acte.Fiindca imi doream sa am cabinetul meu,nu m-a deranjat ca dna.m-a pus sa semnez o demisie fara data.Bun,pana aici sper ca am fost inteleasa.Pe parcurs au mai aparut discutii fiindca se mai stricau piese pe la unitul dentar,unit care nu era nou,iar dna.avea pretentia ca eu sa platesc tot.Am trecut si peste aceste discutii.Anul acesta am vrut sa-mi iau credit pentru prima casa,astfel cam de la inceputul lui martie mi-am marit salariul cu acordul proprietarei.Evident cheltuielile au crescut.Dupa ce au trecut trei luni cer si eu ca salariatul adeverinte de venit,de vechime,acte necesare bancii pentru a acorda credit.Printre hartiile de la banca era si o imputernicire a angajatului prin care permitea bancii sa vorbeasca cu angajatorul sa blocheze banii de salar in cazul in care angajatul nu plateste rata,contractul meu de munca care nu era stampilat de cand l-am primit,si adeverintele de venit care trebuiau semnate si stampilate de administrator.Propriatra vazand imputernicirea nu a mai vrut sa-mi stampileze actele.I-am explicat ca nu stiu ce inseamna foaia respectiva si am insistat sa vina cu mine la banca sa i se explice.Mergem a doua zi la banca,iar dna nici macar nu a vrut sa intre in banca spunand ca ea nu se baga in asa ceva,ca nu vrea sa plateasca rata in locul meu :O,aberatii dupa care imi scoate o foaie cu demisia sa-i pun data si semnatura X-(.Evident ca am luat foaia si am scris pe ea data de 01.08.2013,eu achitand deja chiria pentru luna iulie.Asta se intampla vineri in 05.07.2013 dimineata.Cand ajung la cabient dupa masa am vazut ca lipseste casa de marcat.Am sunat-o pe proprietara care evident a luat-o pentru '''revizie'' ,deci nu mai puteam sa dau bon fiscal.Am avut un pacient care pleca in Franta unde putea sa-si deconteze tratamente,evident ca nu a vrut sa-mi dea factura pentru aceste tratamente.In data de 10.07.2013 la ora 12 primesc un telefon de la propritara sa vin cu niste cutii si sa-mi iau tot din cabinet ca trebuie sa-i vina constructorii sa-i renoveze cabinetul.Am spus ca nu se poate asa ceva fiindca am pacienti programati,am platit chiria pt toata luna iar demisia este din 01.08.2013.Pe ea nu o intereseaza ca am pacienti iar demisia mea este din 04.07.2010! Iar de bani a spus ca trebuie sa-si calculeze cheltuielile si apoi mai primesc ceva,daca raman! Si uite asa am fost scoasa afara din cabinet cu toate materialele si pacientii in strada.Cam asta e povestioara mea.
Intrebarea este ce pot sa fac?as vrea sa recuperez macar banii de chirie dati in avans.:( Ce se intampla daca o amenint ca ma duc la fisc sa declar ca primea bani de chirie pe care nu-i declara si nu a vrut sa-mi dea facturi pt pacienti
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 13 Iulie 2013
Nu stiu daca puteti face mare lucru, daca aproape nimic nu ati facut legal cu proprietara spatiului si angajatorul dumneavoastra.
Puteti sa o actionati in instanta, dar pentru ca sa castigati va trebuie probe.
Puteti demonstra tot ceea ce sustineti dvs?

Demisia provocata de angajator poate fi anulata in instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical individual si srl in acelasi spatiu medical, specialitati diferite. mdDentist mdDentist Se da urmatoarea situatie, Un spatiu medical al primariei, inchiriat pe sistem tura/contratura pe 2 CMI-uri cu aceeasi specialitate medicala. Cf. ... (vezi toată discuția)
Problema cu o lucrare stomatologica catalinu catalinu Buna ziua, Acum 2 luni am facut la un stomatolog o lucrare(imbracarea a doua masele). De cateva sapt a inceput sa ma doar acea zona si am fost la un alt ... (vezi toată discuția)
Statutul asistentului cmi vasile_04_04 vasile_04_04 asistentul medical cmi are dreptul la salariul din legea unica de salarizare? (vezi toată discuția)