avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere art.65 si neindeplinirea obligatiilor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere art.65 si neindeplinirea obligatiilor de catre angajator

Buna.

Am fost concediata la inceputul lunii ianuarie, cu art.65 (1). Angajatorul mi-a platit salariul compensatoriu, conform contractului colectiv national, insa nu si-a indeplinit celelalte obligatii, referitoare la inregistrarea mea ca somer la ANOFM. Pana la data de astazi nu am nici cartea de munca, nici adeverinta ceruta de legea 76/2002 (cu privire la plata si cuantumul contributiilor). Nu am nimic, decat decizia de concediere. Nu ma pot duce sa ma inregistrez la ANOFM fara actele astea, iar pe de alta parte, prin faptul ca angajatorul nu mi-a dat toate actele, ma face sa pierd indemnizatia de somaj din urma. (Pentru ca daca fac personal cerere acum, la doua luni, nu mai primesc indemnizatie din urma, ci doar de la data inregistrarii cererii.)
Am tot sunat la angajator sa primesc documentele, dar nimic. As vrea sa merg sa fac reclamatie undeva - poate asa reusesc sa capat indemnizatia din urma. Unde ma pot adresa pentru reclamatie, la ITM? De fapt, chestia asta se poate rezolva prin reclamatie sau trebuie sa umblu prin tribunale?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:56, 19 Martie 2009
Solicitati in scris fostului angajator documentele de care aveti nevoie.
Mergeti la agentia de somaj de unde luati modelul de declaratie cerut de legea 76 si duceti-va personal la angajator.Stiu cum e in situatiile astea, cineva trebuie sa se preocupe de completarea adeverintei si restul formalitatilor, si poate acel cineva nu are timp sau chef.Depinde si de cat este de mare societatea.Nu rezolvati nimic prin telefon.
Multumesc pentru raspunsuri, dar intrebarea mea nu era "cum pot scoate actele respective de la angajator?', ci, asa cum cred ca am exprimat destul de clar: "unde anume pot sa fac reclamatie?", in ideea de a putea obtine indemnizatia din urma (de care angajatorul ma priveaza, prin inactiunea lui). V-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde la aceasta intrebare.
Mai intai la ITM o sesizare.
Buna ziua!
ma aflu intr-o situatie fff delicata....agentia bancara la acre lucrez se desfiinteaza... ne-au fost promise locuri la sucursala ca ulterior sa nu mai fie disponibile aceste locuri.....
2 dintre colegele mele au fost fortate sa plece cu art 55 si cu plata unor premii pentru activitatea desfasurata iar eu am refuzat acest lucru deoarece vreu sa beneficiez de ajutorul de somaj si am cerut art 65 ....
anterior cele 2 colege au cerut acelasi lucru dar le-a fost refuzat pe motiv ca ar treb ca toata lumea sa plece cu art 65 si cu salarii compensatorii......
dintre noi o singura colega are loc la sucursala....
eu am inaintat o cerere la director prin care precizez ca vreau art 65 cu plata salariilor compensatorii si posibilitatea aj de somaj......
imi pot crea vre-o problema in situatia asta? care ar fi solutiile sau problemele pe care le pot intampina
multumesc!

Alte discuții în legătură

Demisie art 55.lit.b bflorinrom bflorinrom Buna ziua.Vreau sa stiu daca in baza articolului 55 lit b se poate beneficia de ajutorul de somaj.Daca nu...in baza carui articol ?Ca sa stiu daca se mai ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva cossi cossi As dori sa stiu si eu de ce angajatorul se fereste sa faca concedieri colective, cu ce il afecteaza? (vezi toată discuția)
Concediere annitha annitha Buna ziua.Am si eu o mare problema si sper ca ma puteti ajuta.Am o colega la munca,lucreaza ca lucrator comercial,firma la care presteaza munca se ocupa cu ... (vezi toată discuția)