avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere art.65 si neindeplinirea obligatiilor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere art.65 si neindeplinirea obligatiilor de catre angajator

Buna.

Am fost concediata la inceputul lunii ianuarie, cu art.65 (1). Angajatorul mi-a platit salariul compensatoriu, conform contractului colectiv national, insa nu si-a indeplinit celelalte obligatii, referitoare la inregistrarea mea ca somer la ANOFM. Pana la data de astazi nu am nici cartea de munca, nici adeverinta ceruta de legea 76/2002 (cu privire la plata si cuantumul contributiilor). Nu am nimic, decat decizia de concediere. Nu ma pot duce sa ma inregistrez la ANOFM fara actele astea, iar pe de alta parte, prin faptul ca angajatorul nu mi-a dat toate actele, ma face sa pierd indemnizatia de somaj din urma. (Pentru ca daca fac personal cerere acum, la doua luni, nu mai primesc indemnizatie din urma, ci doar de la data inregistrarii cererii.)
Am tot sunat la angajator sa primesc documentele, dar nimic. As vrea sa merg sa fac reclamatie undeva - poate asa reusesc sa capat indemnizatia din urma. Unde ma pot adresa pentru reclamatie, la ITM? De fapt, chestia asta se poate rezolva prin reclamatie sau trebuie sa umblu prin tribunale?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:56, 19 Martie 2009
Ati postat aceeasi intrebare pe doua topicuri. De ce?
V-am raspuns la orele 16 pe celalalt topic.
Daca angajatorul este de acord cu cererea dvs., respectiv cu concedierea si, deci, cu plata unor salarii compensatorii, nu vad ce probleme ati putea avea.
Daca nu vrea sa va concedieze va face in asa fel incat sa va determine sa plecati.
Desi, nu-mi dau seama de ce le-a fortat pe cele doua colege sa-si dea demisia, desi le-a platit niste compensatii. In fond, ajutorul de somaj nu-l plateste el!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie art 55.lit.b bflorinrom bflorinrom Buna ziua.Vreau sa stiu daca in baza articolului 55 lit b se poate beneficia de ajutorul de somaj.Daca nu...in baza carui articol ?Ca sa stiu daca se mai ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva cossi cossi As dori sa stiu si eu de ce angajatorul se fereste sa faca concedieri colective, cu ce il afecteaza? (vezi toată discuția)
Concediere annitha annitha Buna ziua.Am si eu o mare problema si sper ca ma puteti ajuta.Am o colega la munca,lucreaza ca lucrator comercial,firma la care presteaza munca se ocupa cu ... (vezi toată discuția)