Buna ziua! In prezent primesc o pensie alimentara de la tatal meu, deoarece parintii mei sunt divortati si eu sunt inca student.
Am o nelamurire: am inteles ca daca am un venit nu mai pot primi pensie alimentara. Dar daca prestez servicii de tip freelance in care sunt platit doar atunci cand finalizez un proiect, nefiind angajat al unei firme, pot pierde aceasta pensie alimentara? Multumesc anticipat! O zi buna!
"daca prestez servicii de tip freelance in care sunt platit doar atunci cand finalizez un proiect, nefiind angajat al unei firme, pot pierde aceasta pensie alimentara?"
Singurul care poate cere in instanta intreruperea pensiei alimentare motivat de faptul ca nu mai sunteti intr-o stare de nevoie este tatal dvs.
Insa, atata vreme cat domnia sa nu cunoaste ca realizati venituri ori nu poate dovedi acest lucru (si aici se incadreaza si lucrul ca freelance-er) nu aveti de ce sa va faceti grija.
Oricum, situatia de a fi student este, de cele mai multe ori, prezumata a fi o stare de nevoie (date fiind nevoile sporite de instruire) iar pensia alimentara nu poate fi intrerupta decat in mod exceptional.