avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandirea dreptului de proprietate

Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema delicata, sper sa ma poata ajuta cineva.
Am avut grija de o batrina care din pacate a decedat pe neasteptate, nu am reusit sa fac acel contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere, am doar o promisiune scrisa de batraba pe o coala A4 prin care defuncta a scris ca imi lasa mie garsonera pe care o avea in proprietate, avind in vedere angajamentul pe care l-am facut de a avea grija de ea si de a o imormita ..
Am si declaratiile a 3 persoane (martori) care locuiesc in acelasi imobi cu mine si decedata, acestia au cunostinta de faptul ca am ingrijit batrina, aproximativ 4 ani.
Mai sunt in posesia unei recomandari de la preotul paroh in care se mentioneaza acelasi lucru, (am ingrijit batrina si am am inmormintat-o, etc. ). Defuncta nu a fost casatorita, nu are pe nimeni ... Nu a fost dezbatuta succesiunea si nu a fost inregistrata nici o declarataie privind obtiunea succesiunii. Sunt in posesia certificatului de proprietate a batrinei in original.
Cum pot sa dobindesc dreptul de proprietate asupra garsonerei?, care sunt primii pasi de facut?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: nelupintea , utilizator 20:12, 17 Iulie 2013
Din pacate nu prea se poate. Daca batrana nu Mai are mostenitori succesiunea este vacanta si o culege statul. Acel inscris nu are nicio valoare.
Daca nu mai are mostenitori, eu cred, ca acel inscris are valoarea unui testament.
Si eu cred multe......dar.......

Daca acel inscris nu intruneste conditiile de valabilitate ale unui testament olograf nu are nicio valoare! In plus Doar instanta se poate pronunta daca este sau nu testament olograf daca sunt sa zicem intrunite conditiile se fac verificari de scripte expertiza grafologica si apoi demonstrarea ca reprezinta ultima vointa a testatorului.
Desigur, instanta trebuie sa se pronunte.
Multumesc mult pentru rapuns. Probabil voi merge in instana, nici nu stiu daca merita.
Care este obiectul cauzei? ce anume sa solicit instantei?
Mulumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire pentru fiica vitregă. poate fi luat în considerare un testament pentru tatăl ei, predecedat testatoarei? dan_2018 dan_2018 buna ziua. va multumesc anticipat pentru raspuns. e vorba de imobilul unei doamne care a decedat. exista un testament olograf al doamnei, facut acum ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine maryanadana maryanadana am avut grija de un domn timp de 12 ani, acesta a decedat anul trecut, nu am acte pe casa decat o declaratie facuta cu un martor, dar nu la notar. nu are ... (vezi toată discuția)
Testament alexadana alexadana Buna seara. incursul anului 2012 ;2013 am ingrijit de un batrin (partial pt ca au intervenit alte persoane care aveau dor interese si vroiau totul fara ... (vezi toată discuția)