avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil construit pe terenul altei persoane - consecinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil construit pe terenul altei persoane - consecinte

Sotul meu detine o proprietate cu act de vanzare-cumparare facut de bunici lui.Problema e mai delicata:este o curte mare in care pe o bucata de pamant din aceasta curte este sotul meu proprietar iar pe cealalta este socrul meu,culmea este ca eu si sotul meu am construit niste cladiri pe parea socrului meu,cu acordul lui bineinteles,dar acum socrul meu s-a gandit sa ne de-a afara de aici,si ne-a spus ca daca vrem despagubiri pe ceea ce am construit pe proprietatea lui sa il dam in judecata.Acum intrebarea mea este ce sanse avem in justitie sa castigam acele despagubiri?Are vre un rost sa il dam in judecata?Mentionez ca m-ai avem cateva facturi pentru materialele pe care le-am cumparat pentru constructii.Multumesc anticipat

Da, puteti obtine despagubiri dar va trebui sa dovediti in instanta tot ce sustineti.
Se pare ca socrul a consultat un avocat si stie exact cum se prezinta situatia.
Este posibil si sa pierdeti procesul daca socrul va avea un avocat bun.
Dar noi avem si martori care stiu ca ceea ce este aici este facut de noi,nici macar asta nu ne va ajuta in proces?Ce sanse ne dati sa castigam procesul?

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
pamela_raluca, utilizator
Buna ziua,
Nimeni nu va poate asigura nici ca veti castiga procesul dar nici ca veti pierde procesul.
Depinde de probele pe care le aveti.
Dar banuiesc ca facturile pe care le avem si care sunt pe numele sotului,pentru ca materialele au fost luate prin firma la care lucreaza si ii oprea in fiecare luna rata din salariu pentru ele,ne vor ajuta...si martori ne vor fi de folos nu-i asa???
Va trebui administrat un probatoriu complex daca socrul parat nu va recunoaste.Deci, sanse ati avea...
O alta problema pe care o aveti este timbrajul.
Daca nu achitati taxa catre stat nu va judecati...

Alte discuții în legătură

Parinti vor sa ma dea afara din imobil vijeliesorin vijeliesorin buna ziua la toata lumea ,povestea mea incepe in fel urmator : sintem o familie compusa din 3 frati ,sora mea nu locuieste cu noi,fratelemeu mai mic cand ... (vezi toată discuția)
Pamant cumparat cu zdelca......un caz pierdut? doinamdm doinamdm Buna...., avem o problema si nu stim cum sa o mai rezolvam..... poate aici gasim un ajutor...un indrumator.Cu ceva timp in urma....socrii mei au cumparat de la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de plecare din casa socrilor elena-r elena-r Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am dreptul la despagubiri financiare din partea socrilor daca eu plec din casa. Mentionez ca am facturi la aproape ... (vezi toată discuția)