Sotul meu detine o proprietate cu act de vanzare-cumparare facut de bunici lui.Problema e mai delicata:este o curte mare in care pe o bucata de pamant din aceasta curte este sotul meu proprietar iar pe cealalta este socrul meu,culmea este ca eu si sotul meu am construit niste cladiri pe parea socrului meu,cu acordul lui bineinteles,dar acum socrul meu s-a gandit sa ne de-a afara de aici,si ne-a spus ca daca vrem despagubiri pe ceea ce am construit pe proprietatea lui sa il dam in judecata.Acum intrebarea mea este ce sanse avem in justitie sa castigam acele despagubiri?Are vre un rost sa il dam in judecata?Mentionez ca m-ai avem cateva facturi pentru materialele pe care le-am cumparat pentru constructii.Multumesc anticipat
Daca locuiti acolo nu va poate evacua decat cu hotarare judecatoreasca.
Ar fi cel mai bine pentru voi sa asteptati sa ceara el evacuarea si sa va aparati in proces.
Si dovezile administrate ar fi mai puternice in cazul in care locuiti acolo.
Dar el ne cere noua sa il dam si judecata,iar in momentul in care intentam proces sa evacuam si locuinta,mentionez ca alta locuinta decat asta nu avem in concluzie va trebui sa locuim cu chirie.Nu stim cum sa mai procedam am incercat sa vorbim si cu frumosul,dar el nu vrea sa ne de-a despagubiri pentru ceea ce am facut pe proprietatea lui,suntem mai rau ca la puscarie nu lasa pe nimeni sa vina pe la noi,ma injura,ma calomniaza,a vrut sa ma bata,am facut si plangere la politie dar tot degeaba.Ma sfatuiti sa il dam noi in judecata si sa adaug si plangerea de calomnie???
Doar daca nu aveti de ales si plecati de bunavoie este indicat sa deschideti dvs. procesul.
Daca se poate sa locuiti acolo este de preferat sa asteptati sa ceara el evacuarea in justitie.
Dvs. Aveti drept acolo.
Buna ziua...Nu ati precizat daca sotul dvs. este proprietar exclusiv pe teren. Daca se afla in indiviziune cu socrul dvs., deci nu au acte de proprietate in care se delimiteaza strict care este intinderea terenului, atunci situatia dvs. este mai simpla decat pare, fiind sufficient sa partajati terenul si sa cererti lotul in care ati construit.....In caza contrar, asa cum spunea si colegul Lascoschi, puteti cere pretul constructiei de la socrul dvs., intrucat ati construit cu acordul acestuia la acel moment (martori, timp indelungat trecut de la autorizare, chitante material constructive, etc).....Dar, toate astea vi le va explica pe indelete un coleg avocet, functie de inscrisurile pe care I le veti prezenta....Succes