avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limita de varsta

Buna ziua ,

Doresc sa pun o intrebare :
Aveti stire ca , la 01.08 2013 se da o lege care va permite iesirea la pensie a persoanelor care au implinit 55 de ani si care au o anumita vechime in munca si o contributie la stat corespunzatoare?
Dupa cum am auzut,vechimea ar trebui sa fie de cel putin 30 de ani ,iar legea va fi doar pentru o luna,in vigoare. Am mai aflat ca aceasta lege va fi data pentru angajatii de la Oltchim si pentru bugetari dar pot beneficia de ea si celelalte categorii de angajati.
Ati putea sa ma lamuriti? Sunt doar zvonuri sau va fi ceva adevarat?
Multe multumiri !!!!!
Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 13 Iulie 2013
1. - Asemenea zvonuri au fost si inainte de 1990 si dupa aceea de mai multe ori.
- Eu nu am auzit asa ceva nici macar sub forma de zvon.

2. Era bine daca ati fi spus unde ati auzit, de la cine, unde ati vazut scris asa ceva.

3. Daca s-ar face asa ceva ar fi un precedent periculos si s-ar alege praful de toate legile din tara asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru cei cu contracte intrerupte de mai multe ori/ somaj s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o situatie..... Dna F. este nascuta in 1960. Din 1980 pana in 1995 a lucrat cu contract pe perioada nedeterminata. ... (vezi toată discuția)
Pensie prusa prusa Buna ziua , am si eu o intrebare: daca sunt nascuta in anul 1958 luna decembrie si am o vechime in munca de 34 de ani si 5 luni pot iesi la pensie la 55 de ani ... (vezi toată discuția)
Modificare vârstã de pensionare aura 48 aura 48 Bună ziua, Mă interesează dacă a fost dată recent o ordonanţă de urgenţă sau alt act legislativ privind modificarea vîrstei şi vechimii în muncă ... (vezi toată discuția)