avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Modificare vârstã de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Modificare vârstã de pensionare

Bună ziua,
Mă interesează dacă a fost dată recent o ordonanţă de urgenţă sau alt act legislativ privind modificarea vîrstei şi vechimii în muncă pentru a ieşi la pensie.
Vă întreb acest lucru ptr. că multă lume vorbeşte despre acest lucru dar informaţii concrete nu primeşti dela cei în măsură să-ţi răspundă adică Casa de Pensii. Ar fi vorba despre cumul de vîrstă+ vechime în muncă.
Vă mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 10:34, 9 August 2013
Nici Casa de Pensii si nici altcineva nu va poate raspunde pentru ca nu exista asa ceva.
Totusi se vehiculeaza in toata tara acest subiect,multi care au 60 de ani (55)dar nu au vechime intreaga asteapta sa se si implineasca acest zvon.Bine ca acum 20 de ani au scos la pensie oameni de 50 de ani cu vechime 25 de ani iar acum pe cei trecuti de varsta pensiei anticipate daca nu au vechime intreaga ii lasa sa moara de foame.Rusine
1. Si eu fac parte din aceasta tara dar nu am auzit de asa ceva.

2. Ar fi si imposibil, din punct de vedere legal, sa apara asa ceva.
Totusi se vehiculeaza acest zvon altfel nu ar intreba atatea persoane.Eu am iesit deja la pensie dar inca urmaresc toate stirile(si intrebarile) legate de pensie.In plus nu uitati OUG din 2010 cu plata contributiei pe ultimii 5 ani si alte modificari pe langa legea pensiilor.Orice este posibil.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata 2010 conachi conachi In octombrie 2010 implinesc 55 ani. Am deja vechime 30 ani in cimpul muncii. In cel tirziu 2 lunii voi fi disponibilizata de la S.C.OMV PETROM. IN ACESTE ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Loghin Corina Loghin Corina Cum se face solicitarea pentru recalcularea pensiei după trecerea a cinci ani de la ieşirea la pensie de vîrsta dar înainte avînd pensie anticipat? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial niko_a niko_a Sunt nascuta in 1955 mai 25.Lucrez de 31 ani din care 9 ani si 8 luni am gr II. In cazul in care ma pensionez la inplinirea virstei de 55 ani ,deci in 2010 ... (vezi toată discuția)