Recalculare se face atunci cand intervin modificari in legea pensiilor. Daca banuiti ca exista deferente intre cuantumul pensiei Dvs. si cuantumul real, puteti face o cerere de revizuire.
Cititi aici : [ link extern ]
Daca este vorba despre trecearea de la pensie anticipata, sau anticipata partiala la cea de limita de varsta aceasta in mod normal se face din oficiu.
Daca vedeti ca acest lucru intarzie trebuie sa-i atentionati.
Eu nu sunt de acord cu depuneea unei cereri atata timp cat legea spune ca se face din oficiu.
Majoritatea pensionarilor din tara asta cred ca nu cunosc legea. Adica o casa de pensii dupa 5 ani sa nu ii treaca din oficiu pensia anticpata sau anticipata partial la pensie pentru limita de varsta !?! Ce asteapta acei functionari de la acesta casa de pensii !?! Sa moara pensionarul !?! De unde au functionarii asemenea dispozitii !?! Si la casa mea de pensii exista multe nereguli, dar nici chiar asa. Aveti dreptate dar nu m-am gandit la asa ceva !?! Vai de capul nostru !?!
Asta este o discutie de printat si publicat pe orice forum, in mass-media si chiar politicienilor !?! Eu o s-o prezint chiar unui lider de sindicat al pensionarior.