avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa poluare - plangere prealabila?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa poluare - plangere prealabila?

Buna ziua! Este prescrisa recuperarea unei taxe de poluare platita in octombrie 2008? Mai este obligatorie plangerea prealabila sau risc sa-mi fie respinsa actiunea in lipsa acesteia? Stiu de existenta unui RIL in materie, insa am vazut ca unele instante nu-l iau in considerare.
Dupa 6 luni (!) am reusit sa obtin duplicatele de pe actele depuse la inmatriculare si de pe chitanta de plata. Pe chitanta scrie ca este duplicat insa nu este stampilata sau semnata. Oare o sa fie acceptata?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 16:53, 15 Iulie 2013
Buna ziua.
Mai aveti timp pana in octombrie 2013 sa inregistrati actiunea la Tribunal.
Da, copiile actelor sunt in regula. In baza L 233/2002 puteati obtine TOATE duplicatele in 30 zile.
Formulati plangerea catre Tribunal, atasati toate actele necesare precum si dovada platii taxei de timbru.
Spor la treaba.
Inainte de introducerea actiunii, trebuie sa depun plangere prealabila la Finante si sa astept 30 de zile?
Da si nu. Teoretic da insa avand in vedere MAREA asteptare pana la primul termen va recomand ca intai sa introduceti actiunea iar pe urma depuneti in completarea raspunsul negativ de la AFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto de poluare/inmatriculare doomy852 doomy852 Buna ziua, In noiembrie 2011 am achizitionat o masina adusa din Germania iar pentru inmatricularea acesteia in Romania am platit suma de 600 euro. In ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare fabi_arina fabi_arina Am platit taxa de poluare in august 2010 in Constanta. Cand si cum recuperez banii? (vezi toată discuția)
Actiune restituire taxa poluare- cu sau fara procedura prealabila? gigelas gigelas Buna ziua, Va rog un raspuns clar si concret: Exista cineva care a facut o actiune in instanta de Contencios Administrativ,pentru restituirea taxei de ... (vezi toată discuția)