avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Este legal executarea unei sentinte judecatoresti in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Este legal executarea unei sentinte judecatoresti in cazul in care a fost cesionata

Buna ziua !
As dori sa aflu daca este legal executarea unei creanta castigata prin sentinta judecatoreasca in numele persoanei catre cine a fost cesionat .In scurt va descriu situatia :-intre doua societati in urma unui litigii a intervenit o actiune judecatoreasca ,actiunea afost castigata si cel care a castigat procesul a cesionat creanta si dreptul de executare silita a unei persoane cui firma datorea bani (prin contract de imprumut). Sentinta a fost investita cu titlu executorie imediata . intrebarea este daca se poate executa in numele persoanei fizice catre cine a fost cesionat aceasta creanta in baza investiri cu titlu executoriu ?
Cel mai recent răspuns: Dincã Stelian , Executor judecatoresc 08:45, 13 Martie 2009
Daca cesiunea de creanta a urmat toate procedurile stabilite, atunci noul posesor al titlului executoriu poate cere executorului judecatoresc, pe baza de dovezi ,executarea silita a debitorului, in favoarea sa.
Obligatia debitorului este aceea de a achita suma stabilita prin titlu, iar creditorul este acela care dispune de acea suma..
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
Dincã Stelian, Executor judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi simi82 simi82 Ma puteti ajuta... vreau sa fac poprire pe conturi unei firme debitoare. Ma intereseaza daca poate face lucrul acesta un consilier juridic sau executorul? Tin ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta!!!!@ mbmike mbmike am si eu o intrebare daca se poate exista o creanta cesionata unei companii de recuperare.....acum vreo 2 ani in 2016 a intrat in vigoare o ordonanta care ... (vezi toată discuția)
Executare silita c_dobrescu c_dobrescu In septembrie 2004 am facut un contract de credit. Am platit ratele pana in decembrie 2005, cand sotul meu a decedat, am vandut casa si am plecat in ... (vezi toată discuția)