avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Traim in Romania: Masina inmatriculata prin fals pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Traim in Romania: Masina inmatriculata prin fals pe firma ce acum e radiata

Problema din Romania (listare cronologica a evenimentelor):

1. In feb 2008 incep procesul de dizolvare a unei societati comerciale la care eram administrator si aveam 95% din partile sociale

2. In iunie 2008 primesc de la Politia Ilfov o instiintare ca o masina ce apare la ei inregistrata pe firma la care eram administrator a fost depistata cu o depasire a vitezei legale.

3. Cum NU AVEAM NICI O MASINA INREGISTRATA PE FIRMA, depun imediat atat la Politia Ilfov (ce facuse constatarea) cat si la Biroul de Inmatriculari Bucuresti (masina avea numar de bucuresti) un memoriu si merg si in audienta si le spun ca e fie o greseala fie un fals, intrucat eu nu am autorizat niciodata vreo inmatriculare (si sunt unic administrator), in plus firma fiind in dizolvare. In baza lor de date apare ca proprietar firma la care eram eu administrator, cu toate date aparent corecte: CUI, adresa etc.

4. Primesc raspuns de la Inmatriculari Bucuresti in Iulie 2008 ca s-a trimis cazul la sectia 10 politie pentru cercetari si de la acestia din urma nu mai primesc nici un raspun

Firma se radiaza la 15.10.2008 din evidenta Registrului Comertului Bucuresti si de la Administratia Financiara. De la radiere continuu sa primesc pe adresa firmei scrisori recomandate, insa nu ma duc sa le ridic de la posta intrucat firma nu mai exista. Azi vine un curier cu o noua scrisoare, n-o preiau si-i spun si lui ca firma nu mai exista, insa apuc sa vad ca e o scrisoare de la Politia Arad, probabil tot cu depasiri de viteza.

Ma intereseaza in acest caz daca pot fi afectat in vreun fel la modul personal. Am facut tot ce puteam sa fac din partea mea, le-am spus ca e o problema. In plus firma nu mai exista acum. E posibil sa ajung intr-o situatie in care sa trebuiasca sa-mi dovedesc nevinovatia (suna aiurea, dar ce s-a intamplat e tot aiurea) ?

As mai putea sa fac ceva ca sa preintampin eventuale neplaceri ulterioare ? M-am gandit la diverse modalitati de actiuni, inclusiv de exemplu sa o declar furata (ca doar apare ca fiind a mea), insa asta ar insemna fals in acte publice, asa ca singurul mod in care am actionat a fost sa depun memoriile la Politia Ilfov si la Inmatriculari.

Nu in ultimul rand, persoana care conduce aceasta masina poate accidenta (Doamne fereste!) pe cineva si sa fuga de la locul accidentului. Ma pot proteja suplimentar impotriva unor situatii neplacute din viitor ?
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
platitor_taxe, utilizator
Cel mai recent răspuns: platitor_taxe , utilizator 08:21, 16 Martie 2009
dv. nu trebuie sa va fie frica daca stiti ca sunteti nevinovat, se va ajunge probabil la judecata , si acolo se vor putea clarifica mai bine lucrurile , probabil s-au intamplat lucruri destul de grave , mai rar te trezesti cu asemenea surprize neplacute , autoritatile sunt platite de cetateni sa vegheze pt. binele societatii , si nu trebuie decat sa colaborati cu ele pt. aflarea adevarului , asta daca vor considera ca trebuie sa fiti necesar si dv. anchetei , in speranta ca totul va fi bine , sa aveti liniste
intradevar, o situatie mai complicata, dar dumneavoastra ati anuntat autoritatile despre acest fals. Poate ar trebui sa mai treceti pe la sectie de politie 10 si sa intrebati care este stadiul anchetei penale.
Sigur, ma pot duce sa intreb despre stadiul anchetei, insa nici nu vreau sa ma implic mai mult decat e cazul. Nici nu stiu cu cine am de-a face. Poate sunt niste mafioti care au inmatriculat masina si n-as vrea sa ma expun in mod gratuit.

De fapt, stau in cumpana intre doua modalitati de abordare, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale:
1) Neimplicarea mai mult decat e necesar - firma e radiata, deci teoretic nu ma mai poate afecta.
2) Implicarea pentru clarificarea situatiei - cu dezavantajul ca cine stie peste ce pot da

Ma gandeam sa mai trimit un memoriu la inmatriculari sa le zic ca firma e radiata si sa reiterez solicitarea de a elimina din baza lor de date acest fals/eroare. Probabil ca-mi vor da acelasi raspuns (cu sectia10), insa eu pot arata in viitor ca le-am spus ca nu au intreprins nimic concret (gen suspendare inmatr.) pentru rezolvarea cazului, perpetuand eroare/falsul.

Credeti ca un astfel de demers ar fi indicat ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema inscriere masina din cauza unei chitante false a taxei auto de poluare nicejob nicejob Buna ziua, am si eu o problema la care nu ma pot descurca sau cel putin nu o pot intelege, daca se poate ca cineva sa ma lamureasca...pentru a sti ce fel de ... (vezi toată discuția)
Platirea impozitului la leasing auto roxana - elena roxana - elena Buna ziua! In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsurile acordate intrebarilor mele, mi-au fost de un real ajutor. In al doilea rand, am o masina ... (vezi toată discuția)
Politia e de partea hotilor ana gazdac ana gazdac vara trecuta a venit un tip la noi el cunostea casa era prieten cu sotu eu eram intr-o camera eram cu spatele spre usa sotu era afara l-a vazut cind a intrat ... (vezi toată discuția)