avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... atac hotarare jud. definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

atac hotarare jud. definitiva

am o hotarare definitiva emisa in 1998 pe baza unor documente false depuse la dosar si a intelegerii gresite de catre judecator a situatiei reale din dosar (proces prin care s-au anulat in parte o adeverinta de proprietate teren emisa in baza lg 18/91 si a unui pv de punere in posesie ) . la dosar s-a depus un pv care nu exista in evidenta primariei si in baza caruia , instanta a decis ca cel ce a depus respectivul pv la dosar are dreptate . ca atare mi s-a luat dreptul de a fi proprietarul de drept al terenului cumparat cu act notarial (act ramas valabil si azi) dar practic nu am terenul ptr ca exista aceasta hotarare prin care se anuleaza in parte adeverinta de proprietate si pv de punere in posaesie care au stat la baza actului meu. se poate ca acum sa anulez hotararea judecatoreasca definitiva respectiva? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 14 Iulie 2013
1. cine are posesia?
2. o adeverinta de la primarie cu ceea ce afirmati v-ar fi utila pt o eventuala cerere de revizuire..desigur cu sanse discutabile
3. de ce nu ati formulat plangere penala cu privire la inscrisul fals ca emanand de la primarie
Nu mai aveti cum sa anulati hotararea judecatoreasca din 1998.
nu am cum s-o anulez chiar daca e data de instanta care habar nu are despre ce e vorba si cand la baza actiunii celei ce detine posesia a stat un pv de punere in posesie fals?
Trebuia s-o atacati dupa ce a ramas irevocabila la vremea respectiva si nu dupa ce a trecut 15 ani.

Dreptul la actiune este prescris daca nu s-a exercitat in termenul prevazut de lege.
nu aveam de unde sa stiu ca acel doc era fals. dreptul de proprietate e prescriptibil? care era termenul de atac?

vecina asta avea sprijinul celor de la fondul funciar de la primarie si nu aveam acces la datele de acolo. actul meu de vanzare-cumparare a ramas valabil dar nu am terenul. pot chema in judecata primaria sa imi dea alt teren?

Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Doua pv de punere in posesie pt aceeasi suprafata de teren. Gelu222 Gelu222 Doua PV de punere in posesie pt aceeasi suprafata de teren Buna ziua, Pot exista doua pv de punere in posesie, pentru aceeasi suprafata de teren ? Un PV ... (vezi toată discuția)
Proces de punere in posesie...dubios gigelas gigelas Buna seara, Un unchi al meu,a instrainat un teren. la notar,acesta a prezentat un proces verbal de punere in posesie,in baza caruia a instrainat terenul,fiind ... (vezi toată discuția)
Document depus la dosar care s-a dovedit ca nu a fost emis de comisia locala de fond funciar izolatori izolatori cum pot proceda daca intr-un dosar s-a depus un pv de punere in posesie care dintr-o adresa obtinuta de curand de la comisia de fond funciar rezulta ca nu ... (vezi toată discuția)