avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de punere in posesie...dubios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de punere in posesie...dubios

Buna seara,
Un unchi al meu,a instrainat un teren. la notar,acesta a prezentat un proces verbal de punere in posesie,in baza caruia a instrainat terenul,fiind mentionat cu nr.de inregistrare si data cand a fost emis.
Stiind ca nu exista un astfel de proces verbal de punere in posesie,m-am adresat Primariei ce este mentionata ca l-ar fi emis sa-mi dea o copie.
Primaria mi-a emis o adresa,prin care imi comunica faptul ca un astfel de proces verbal de punere in posesie,nu exista emis pe numele unchiului meu.
Culmea este ca,fata unchiului (verisoara mea) a depus in instanta (unde am deschis proces pt.nulitate absoluta a unui TP) un proces verbal de punere in posesie,nu datele mentionate in actul de instrainare mentionat mai sus.
L-am vazut personal si mi-am dat seama,cu ochiul liber, ca este un fals grosolan.
Cel putin,eu asa sunt convins.
Ce as putea face in asemenea situatie ? Cum pot dovedi ca este un fals ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 14:07, 8 Martie 2014
formulati plangere penala impotriva dumneacoastra:rofl:
Solicitati instantei sa ceara de la primarie o copie a respectivului proces verbal de punere in posesie, daca e fals va declara primaria ca e fals, ceea ce va ajuta pe dvs. Dar eu ma indoiesc ca la notar a putut instraina terenul fara titlu de proprietate si intabulare!
1-Am cerut Primariei copie dupa acel Proces verbal de punere in posesie. Mi-a comunicat in scris ca nu exista pe numele unchiului un astfel de PV.

2-La notar,a instrainat terenul,mentionand in cuprinsul actului de vanzare cumparare ca terenul instrainat l-a obtinut astfel: "...parte prin cumparare,fara act scris,de la tatal meu,....,(bunicul meu) , parte prin reconstituirea dreptului de proprietate conform adeverintei nr.....(adev.provizorie emisa anterior punerii in posesie) si procesul verbal de punere in posesie nr...." fiind vorba de PV ce nu exista emis de primarie pe numele lui. SIGUR si confirmat de Primarie.
Am fost la notarul respectiv....Stiti ce tupeu a avut ? S-a uitat la actul intocmit de el in aceste conditii si apoi mi-a spus ca fapta s-a prescris. Deci era constient de ceea ce facuse.
In concluzie,a vandut un teren ilegal si fara a fi al sau.Si,are acte oficiale emise in aceste conditii.
Tot ce postez pe forumul acesta,pot dovedi.Nu scriu de dragul de a scrie.
In acest caz,ce ar trebui facut ???
Va multumesc.
O seara bune.
Am inteles ca dvs. ati solicitat de la primarie acel act, dar daca vreti sa obtineti nulitatea acelui TP, solicitati instantei sa ceara documente de la primarie, presupun ca si primaria este parte la proces,in plus trebuie sa cereti si constatarea nulitatii actelor subsecvente,deci si a contractului de vanzare; notarul de ce a spus ca s-a prescris? Au trecut 3 ani?Vedeti ca daca solicitati nulitatea absoluta a actelor nu exista termen de prescriptie.Oricum va trebuie avocat!
Vanzarea s-a facut in 1995.Actele au fost tinute ascunse.Nimeni nu a stiut de vanzare. Abia dupa decesul unchiului s-a aflat.
De aceea a zis notarul ca fapta s-a prescris.
Credeti ca mai este ceva de facut in acest caz ?
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
gigelas, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte din 1933 - teren gigelas gigelas Buna ziua, Am intrat in posesia unui act de vanzare-cumparare,prin care bunicul meu a cumparat 2/3 din terenul detinut de tatal acestuia inainte de deces. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare ContSters147428 ContSters147428 Un act de vanzare-cumparare (casa si terenul din curte) a fost facut la notariat pe baza unui proces verbal de punere in possesie semnat de viitorul cumparator ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera un teren lipsa de pe tp dienusa dienusa in 20 noe1991 s-a emis adev de prop pe o suprafata de 2,99 ha conf hot nr 57 a com judetene,titlul de prop s-a emis in 2000 cu suprafata de 2,41,deci lipsa 58 ... (vezi toată discuția)