avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori si pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori si pensia alimentara

Buna ziua! Un prieten de-al meu este in divort cu sotia,au si un copil minor impreuna. El are o societate pe persoana fizica in Olanda(nu are contract de munca). El a intretinut familia pana acum,trimitea acasa cate 500-700 euro pe luna. Pensia alimentara i se stabileste la salarul minim pe economie din romania? Va multumesc!
Nu neaparat!

Se va face dovada veniturilor acestuia cu adeverinta de venituri eliberata de institutia corespondenta administratiei financiare din Olanda.
Da, este nevoie sa dovediti cuantumului veniturilor.
Daca coopereaza va fi simplu procesul.
Pensia se va stabili avand in vedere veniturile realizate in Olanda, tinand seama de nivelul de trai si de alte bunuri pe care le are in proprietate, precum si de nevoile minorului. Sigur ca aceste aspecte trebuie dovedite de catre mama reclamanta.

Daca nu se reuseste acest lucru (desi nu vad de ce nu s-ar putea prin diverse adrese sau comisie rogatorie) se va stabili raportat la minimul pe economie din Olanda pt ca aceasta este tara unde locuieste si munceste tatal.
Pensia de intretinere va fi raportata la salariul minim pe economie , din Olanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare pensie alimentara viorinc viorinc Buna ziua! odata cu marirea salariului minim pe economie creste si suma datorata de 25 % pentru pensia alimentara? daca tatal este plecat din tara de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se poate actualiza? c_maria_cristina c_maria_cristina buna ziua, varul meu a fost incredintat in urma unui proces matusii mele, dar pensia alimentara a fost stabilita la salariul minim pe economie de acum 2-3 ani ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Revin cu o intrebare la dvs fiindca mi-ati fost de ajutor si-n trecut... Am o problema privind pensia de intretinere pe care o plateste tatal ... (vezi toată discuția)