avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara se poate actualiza?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara se poate actualiza?

buna ziua,
varul meu a fost incredintat in urma unui proces matusii mele, dar pensia alimentara a fost stabilita la salariul minim pe economie de acum 2-3 ani si anume 700 de lei. Acum ca salariul minim este 800 de lei, nu se poate face o actualizare si pensia alimentara sa creasca de la suma de 135 de lei?
Mentionez ca persoana care trebuie sa plateasca pensia alimentara lucreaza in Spania de 8 ani si pe perioada procesului a sustinut ca locuieste in Romania, facandu-si mutatie la casa avocatului sau. Pe extrasele de cont se observa ca banii sunt trimisi din Spania, cu o intarziere de 3 luni de fiecare data. Exista vreo solutie?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: c_maria_cristina , utilizator 15:48, 6 Septembrie 2013
Avand in vedere modificarea salariului minim se poate face cerere de majorare pensie de intretinere.

In plus se poate face eventual si o comisie rogatorie in Spania pt a putea afla locul de munca al debitorului si poate salariul incasat.

Daca nu veti putea afla un loc de munca, dar veti dovedi o rezidenta legala in Spania, atunci pensia poate fi stabilita la nivelul salariului din acea tara.
multumesc mult pentru raspuns. o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara daria76 daria76 cum se stabileste pensia alimentara intr'un proces de divort cu un minor daca eu sunt plecat in strainatate si nu am servici (vezi toată discuția)
Micsorarea pensiei alimentare mirka mirka Buna ziua, in urma divortului copilul a fost incredintat tatalui prin hot definitiva si irevocabila si sa platesc o pensie alimentara de 100 euro/luna prin ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara rocsy81 rocsy81 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Cand am divortat fostu sot neavand servici, pensia alimentara a fost calculata la 75 ... (vezi toată discuția)