avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abuz profesor facultate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abuz profesor facultate

sunt student anul 3 fr drept la facultatea x in cluj am sustinut sesiunea de vara cu succes in afara unui examen unde s_au intamplat urmatoarele>am predat lucrarea scrisa pe catedra am semnat si m_am intors sa imi iau lucrurile de langa banca unde am stat si in timp ce ieseam din examen domnul profesor mi_a luat pur si simplu cartea din mana ,dupa care am iesit din sala.La afisarea rezultatelor aflu cu stupoare ca am primit nota 1 deoarece am fost gasit cu cartea in banca,fapt consemnat pe lucrarea mea sub semnatura de domnul profesor,Am facut contestatie si comisia a constatat ca nu s_a comis nici o frauda si anuleaza inscrisul domnului profesor de pe lucrarea mea si imi modifica nota .Vreau sa stiu incadrarea fatei domnului profesor sau ceva pareri despre ce s_a intamplat pt ce eu nu vreau sa o las asa.
VA ROG UN RASPUNS !!!!!NU CRED CA NU STITI CA EXISTA ASFEL DE PROFESORI DIN CAUZA CARORA NU POTI SA ITI FINALIZEZI STUDIILE!
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
ady76, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:00, 10 Noiembrie 2013
Procurorul de serviciu de pe langa Curtea de Apel e de alta parere: profesorul in speta este functionar public !!!
Mai mult decat atat ''profesorul pistolar'' a fost declarat si judecat ca si functionar public de catre 3 instante !! Verificati pe portal. A primit 2 ani cu suspendare si 4 de incercare!! Luand jurisprudenta ca izvor de drept, DA este functionar public si judecat conform 258 CP.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
pop sorin, utilizator
@ Ares
Stimate moderator, topicul respectiv face referire la notiunea de functionar public din cadrul dreptului administrativ, conform legii nr. 188/1999.

Noi aici facem referire la dreptul penal si la terminologia de specialiate. In speta, strict art. 147 Cod penal.
Il induceti in eroare pe autorul mesajului, trimitandu-l la Legea nr. 188/1999.

Iar chestiunea cu universitatile ca nu sunt institutii publice nu stiu de unde ati sco-o. Daca e o Universitate de stat e toata ziua institutie publica.
Te rog citeste Legea nr. 1/2011 a invatamantului, unde universitatile publice sunt definite ca fiind institutii publice de interes public si de utilitate publica.
Cititi toate lucrarile aparute pe tema persoanei juridice, cu referire la dreptul penal si toate lucrarile arata ca universitatile de stat, institutii publice de altfel, pot raspunde penal.

@ Sorin
Jurisprudenta nu e izvor de drept in Romania, cu exceptia recursurilor in interesul legii.
Procurorul mentionat de tine in mesajul tau nu a facut decat sa aplice legea. Care e clara. Si avea dreptate 100%, e clar functionar public (cu rezerva ca universitatea e de stat).
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
radul22, utilizator
Comisia de solutionare a contestatiilor era indreptatita sa modifice si nota daca acest lucru se cuvenea. Ramanand aceeasi nota, presupune faptul ca la recorectare nu s-a putut acorda alt punctaj decat a stabilit profesorul.
Discutia cu penalul n-are relevanta. Insa e bine de stiut ca si tentativa se pedepseste (in cazul nostru, existenta materialelor de inspiratie, chiar daca nu a fost prins in fapt).
In concluzie, succes la examen, pentru ca asta urmeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un medic veterinar încadrat cu contract de muncã pe perioadã determinatã are calitatea de funcþionar public? wap54 wap54 Un medic veterinar incadrat cu contract de munca pe perioada determinata are calitatea de FUNCTIONAR PUBLIC? Aceasta calitate este determinata de natura ... (vezi toată discuția)
Functionar public sau functionar? sake sake Buna ziua, Am o disputa cu niste colegi, referitor la: Art. 145 - Public Prin termenul „public“ se înţelege tot ce priveşte autorităţile ... (vezi toată discuția)
Examenul la o disciplina pot sa il sustin si la o alta universitate? popavasile popavasile Buna ziua. sunt student ultimul an, am ratat deja sustinerea licentei de vara din cauza unui examen la un profesor exagerat de exigent (nu vad rostul unor ... (vezi toată discuția)