avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dispozitie de retrocedare PMB
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dispozitie de retrocedare PMB

Buna ziua!
aAm primit de la PMB Dispozitie de Retrocedare pentru un imobil care a apartinut tatalui meu si a fost nationalizat prin Decretul 92/1950.
Istoria este urmatoarea: imobilul, aflat in administrarea ICRAL Cotroceni a fost inchiriat unei familii care, in baza L112, l-a cumparat, desi noi, mostenitorii, in termene legale, am facut demersurile pentru restituire acestuia in natura. Prin actiuni in instanta, a fost desfiintat contractul de v-c dintre ICRAL si respectva familie ( prin hotarare definitiva si irevocabila cu data sept. 2005), apoi, tot prin actiuni in instanta, PMB a fost obligata sa emita o dispozitie de retrocedare, ceea ce s-a intamplat in aprilie 2013.
In dispozitia primita se spune: "prezenta dispozitie face dovada proprietatii asupra imobilului si constituie titlu executoriu, dupa indeplinirea formalitatilor de publicitate imobiliara". Mentionez ca din 2005, dupa desfiintarea contractului de v-c, respectiva familie care nu mai are nici statut de chirias, nici de proprietar, locuieste in continuare in imobil. Le-am solicitat accesul in imobil pentru a face masuratori in vederea cadastrului si intabularii, dar nu ne-au permis acest lucru desi printro notificare am comunicat o data si o ora exacta cand venim. De la politie ni s-a spus ca fara titlu executoriu nu putem face nimic. Cum iesim din aceasta situatie, daca, dispozitia de retrocedare nu devine titlu executori fara cadastru si intabulare, cat timp noi nu avem acces in imobil pentru masuratori?
In speranta ca am expus situatia destul de clar, va multumesc pentru un raspuns promt.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: mosemari2000 , utilizator 22:32, 15 Iulie 2013
Actiune in instanta prin care sa solicitati evacuarea respectivilor.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
Otiliamonica1976, utilizator
Otiliamonica1976 a scris:

Actiune in instanta prin care sa solicitati evacuarea respectivilor.


Cu tot respectul, va rog, daca se poate, sa ma lamuriti. Dispozitia de retrocedare reprezinta pe deplin dreptul meu de proprietate si titlu executoriu doar dupa indeplinirea formalitatilor de publicitate imobiliara, pe care eu nu le pot face caci nu mi se permite accesul in imobil pt. masuratori. O hotarare de evacuare bazata pe un titlu de proprietate neintabulat in cartea funciara este opozabila acestor persoane care de 8 ani ocupa in mod ilegal imobilul?
Cu multumiri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare drept proprietate mosemari2000 mosemari2000 Buna ziua! Rog mult o parere! Incerc sa formulez mai simplu o intrebare pentru care am scris o mica istorie la subiectul \\"dispozitie de retrocedare\\" Cum ... (vezi toată discuția)
Dosar legea 10 la pmb - calcul cota teren aferent bunului GrigoreSerban GrigoreSerban Buna ziua, doresc un punct de vedere, comentariu si eventual sugestii la situatia urmatoare: M-am prezentat in audienta pe 12/7 la PMB pt un dosar L10 (care ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept proprietate mosemari2000 mosemari2000 Buna ziua! Se poate intabula o dispozitie de retrocedare in baza L10, fara a face masuratorile pentru cadastru? Pentru masuratori am nevoie de acces in ... (vezi toată discuția)