avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare drept proprietate

Buna ziua!
Se poate intabula o dispozitie de retrocedare in baza L10, fara a face masuratorile pentru cadastru?
Pentru masuratori am nevoie de acces in imobil, iar acest lucru nu-mi este permis de catre locatari-fosti chiriasi, apoi proprietari pana in anul 2005-care stau in continuare in imobil fara vreun statut.
Dispozitia intabulata imi da drept deplin de proprietate si posibilitatea de a obtine o hotarare de evacuare opozabila acestor locatari. Sau nu este asa? Va rog mult un sfat!
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:23, 22 Iulie 2013
Intabularea dreptului de proprietate in cartea funciara se face obligatoriu in baza actului de proprietate (dispozitia de retrocedare, in cazul dvs.) si al documentatiei cadastrale. Asadar, in cazul dvs., pentru a putea dispune de dreptul de proprietate este necesar sa procedati la deschiderea cartii funciare, deoarece dreptul de proprietate obtinut in felul in care l-ati obtinut dvs. nu este opozabil tertilor fara inscrierea in cartea funciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie de retrocedare pmb mosemari2000 mosemari2000 Buna ziua! aAm primit de la PMB Dispozitie de Retrocedare pentru un imobil care a apartinut tatalui meu si a fost nationalizat prin Decretul 92/1950. ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept proprietate mosemari2000 mosemari2000 Buna ziua! Rog mult o parere! Incerc sa formulez mai simplu o intrebare pentru care am scris o mica istorie la subiectul \\"dispozitie de retrocedare\\" Cum ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)