avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA

Exista tot felul de zvonuri sau articole care atentioneaza soferii asupra firmelor de asigurari RCA ieftine si rau platnice.
Intrebarea mea este daca, din punct de vedere legal, eu ca persoana fizica ce poseda o polita RCA la una din firmele acreditate de CSA, in caz de accident pot fi actionata in judecata sau trasa in vreun fel la raspundere pentru faptul ca firma la care am asigurare nu plateste pagubitului daunele sau plateste partial ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela_C , utilizator 13:23, 16 Iulie 2013
Da, puteti sa fiti actionata in judecata, daca cel pagubit nu este multumit de suma pe care a primit-o drept despagubire.
komkao a scris:

Da, puteti sa fiti actionata in judecata, daca cel pagubit nu este multumit de suma pe care a primit-o drept despagubire.


Asta nu inseamna ca veti fi si obligata la plata unor despagubiri peste cele platite/acoperite de asigurator, in conditiile in care nu ati savarsit dauna cu intentie sau nu ati produs o paguba mai mare decat acoperirea maxima a politei RCA valabila pe care o detineti, idiferent de asiguratorul care a emis-o.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca este posibil, rog raspunsul unui jurist sau avocat.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)