avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cod caen persoana fizica-dezvoltator imobiliar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cod caen persoana fizica-dezvoltator imobiliar

O persoana fizica-dezvoltator imobiliar-angajeaza cu CIM salariati pentru constructii.
Avand in vedere ca este doar persoana fizica inregistrata in scopuri de tva -nu exista inregistrare in ONRC- ce cod CAEN iau in calcul la stabilirea fondului de risc si accidente?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:16, 17 Iulie 2013
Potrivit OUG 44/2008 :

Art. 6. - (1) Orice activitate economică desfăşurată permanent, ocazional sau temporar în România de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale trebuie să fie înregistrată şi autorizată, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă.

Adica trebuie sa solicite inregistrarea ca PF, II sau IF daca se desfasoara activitati comerciale. Inregistrarea in scopuri de TVA nu inlatura obligatia inregistrarii potrvit OUG 44 / 2008

Sau aveti optiunea crearii unei societatii potrvit legii 31/1990 Legea societăţilor

Art. 1. - (1) În vederea desfăşurării de activităţi cu scop lucrativ, persoanele fizice şi persoanele juridice se pot asocia şi pot constitui societăţi cu personalitate juridică, cu respectarea dispoziţiilor prezentei legi.

Eu as inregistra persoana ca fizica autorizata (sau celelalte forme) intrucat se desfasoara activitati economice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati de indeplinit dupa autorizarea ca pfa octavr octavr Buna ziua, Tocmai sunt pe cale sa devin PFA (mi-am depus actele pentru obtinerea autorizatiei) si am mare nevoie de cateva informatii referitoare la ce ... (vezi toată discuția)
Constatare si sanctionare contraventie i.i. dan_co dan_co Buna ziua. In cazul in care se intocmeste un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor constatate cu prilejul executarii unui control la o ... (vezi toată discuția)
Activitate pfa strain si oug 102 ContSters56278 ContSters56278 In cazul unui PFa strain care desfasoara activitati in baza unui contract de prestari servicii cu un SRL roman (consultanta tehnica) , inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)