avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Probleme TVA la incasare la utilizarea contului 403
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Probleme TVA la incasare la utilizarea contului 403

Buna ziua, va retin atentia cu urmatoarea problema. Am achizitionat marfa pt care am emis furnizorului bilete la ordin, care intre timp au fost decontate. In programul saga, pe care lucrez, am inregistrat 401=403 in momentul in care am emis bo si 403=5121 in momentul in care s-au decontat BO in banca. Acum apare problema: furnizorul aplica sist TVA la incasare si in JC TVA -ul aferent facturilor primite de la furnizor apar la TVA neexig, desi, asa cum am spus, datoria a fost platita.
A mai intalnit cineva aceasta situatie, cum se poate rezolva?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 17:52, 31 Iulie 2013
Nu stiu programul dar daca nu ti da nimeni nici o solutie : Stornezi totul si aplici TVA la incasare...
Buna ziua,

Daca plata BO este in aceasi perioada fiscala cu emiterea acestuia, ar fi trebuit ca din modulul de intrari sa fi achitat factura, iar la contul prin care se efectueaza plata sa fi selectat 403. In acest mod TVA nu avea cum sa mai apara ca si neexigibila.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo vidiva vidiva primesc un bilet la ordin pe care il girez catre o alta societate . eu cu ce raman, ca document justificativ si ce inregistrari ar trebui sa fac ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)
Contabilitate Nicoleta132 Nicoleta132 Care este formula contabilă pentru acordarea unui efect comercial (bilet la ordin)? (vezi toată discuția)