avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire dubla
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire dubla

Buna ziua
Am pensie si salar la plata cu ora si ambele venituri imi sunt poprite,pensia aproape 50 la suta iar din salar cam 40 la suta,este legal acest lucru?
Multumesc,astept raspunsul dvs
Nici nu stiu pentru ce sunt poprite ca nu am primit acasa nimic,doar m-am trezit lunar cu cate o poprire in plus pana au ajuns la jumatate din pensie si m-am uitat acum mai exact jumatate si din salariu
adică vreți să spuneți că cineva vă ”taie” lunar de ceva vreme o bună parte din venituri și nu știți pentru ce?
cea din salar stiu,dar poprirea de pe pensie habar nu am cine e si de ce
păi și de ce nu ați întrebat la cei de la pensii pentru ce e poprirea?

se poate foarte bine să fie și de același creditor, dacă suma pe care o primește din poprirea salariului nu ajunge ca să îndestuleze creanța dumneavoastră față de el. poprirea a fost dată pentru venituri, nu doar pentru salariu.
Se pot popri 1/3 pentru un creditor sau 1/2 pentru mai mult de un creditor, din venituri ( pensie plus salariu ) . Daca aveti o singura poprire, nu e normal sa vi se retina mai mult de 1/3, din totalul veniturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O întrebare despre poprire dacă se plătește și pensie de întreținere exu exu Buna ziua am o intrebare am o pensie alimentare de 250 de lei pe care ii dau din mana si mia venit proprire pe salar de la un vechi credit neplatit cum se ... (vezi toată discuția)
Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Popriri neculai_stoian neculai_stoian Sunt salariat bugetar .Salariul este virat lunar in cont la banca. Sint executat silit prin poprire de catre o alta banca si de catre Administratia finantelor ... (vezi toată discuția)