avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare PFA concediu crestere copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare PFA concediu crestere copil.

Buna ziua,
As avea o intrebare legata de data cu care trebuie facuta suspendarea unui PFA. Sunt angajata cu carte de munca la actuala firma dar am si activitate independenta pe PFA. La data de 1 august intru in concediu de maternitate doar luand in considerare cartea de munca. Nu am nici un beneficiu de pe PFA in concediul de maternitate, nu se ia in considerare. Veniturile de pe PFA vreau sa fie luate in considerare doar pentru concediul de crestere copil care va incepe undeva la inceputul lunii decembrie. Ca sa primesc indemnizatie si de pe urma PFA-ului, trebuie sa am activitate neintrerupta 12 luni inainte de depunerea dosarului de indemnizatie? Cand trebuie suspendata activitatea PFA in acest caz? In 1 august cand intru in maternitate sau in decembrie cand se termina concediul de maternitate?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariadordea , utilizator 15:09, 15 Iulie 2013
1. Pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se iau in calcul toate veniturile nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) chiar daca unele din ele ele au fost obtinute in mai putin de 12 luni.

2. Activitatea de PFA o suspendati incepand cu ziua in care solicitati CCC.
Va multumesc pentru informatii.
Daca suspend activitatea de la 1 august, suma pentru indemnizatie va fi mai mica pentru ca as avea 4 luni (august-noiembrie) fara activitate?
Cealalta varianta ar fi sa supsend activitatea in momentul in care depun dosarul pentru CCC dar asta inseamna sa platesc si taxele pe aceasta perioada chiar daca nu o sa mai am activitate? ( mentionez ca am PFA la norma de venit iar de la 1 august nu o sa mai am activitate pe PFA si caut cea mai convenabila solutie legata de suspendare).
1. Indemnizatia pentru CCC se caluleaza avand la baza veniturile pana inclusiv luna nasterii copilului asa ca puteti sa suspendati activiattea PFA cu dta nasterii copilului.

2. Celelalte intrebari privitoare la PFA le puneti pe sectiunea de forum "PFA, II, AF - Persoana fizica autorizata, Intreprindere individuala, Asociatie familiala".

Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si contract de munca pe perioada determinata AncutaGLAV AncutaGLAV Situatie: data nasterii estimativa 02.2016 Perioada lucrata: 2009 - 31.12.2015 (ultimul loc de munca este cu CIM pe perioada determinata) Concediul de ... (vezi toată discuția)
Pfa, indemnizatie crestere copil potarnichegalbena potarnichegalbena buna seara, lucrez in cadrul unei societati cu fractiune de norma de 2 ore si prestez si servicii de resurse umane (pfa) si pt aceasta societate unde sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal pfa ramonika1122 ramonika1122 Buna ziua! am un pfa de mai multi ani, am platit la casa de sanatate 0,85% pt concedii si sunt insarcinata in 7 luni. As vrea sa intru in concediu prenatal ... (vezi toată discuția)