avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari pe care nu reusesc sa le lamuresc. Din martie am infiintat un Pfa cu norma de venit cod caen 8211. Sunt angajata si la o societate cu 800 lei salariul brut pe luna. Mentionez ca atat pentru Pfa cat si pentru contractul de munca se platesc toate taxele necesare. Intrebarea mea este: Pentru indemnizatia de crestere copil se calculeaza veniturile nete atat din Pfa cat si din contract sau nu pot fi cumulate?. Inspectorul de resurse umane cu care colaboreaza firma la care sunt angajata, mi-a spus ca se cumuleaza toate veniturile nete ( Pfa+ contract de munca )Am tot cautat pe net, si din cate se pare nu pot fi cumulate.:(. As vrea sa stiu sigur pe ce ma bazez si daca pentru mine acest Pfa este convenabil sau nu. Nu as vrea sa ma incadrez la indemnizatia minima.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 15 Iulie 2013
Pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC se cumuleaza toate profesionale veniturile obtinute in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) indiferent de sursa lor.
OUG nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor:
art.3 (4)
: În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pfa usernameg usernameg daca am un pfa trebuie sa dateze cu 12 luni inainte de nastere copil ca sa primeasca indemnizatie? daca are mai putin de 12 luni se pot cumula cu lunile ca ... (vezi toată discuția)
Administrator firma - insarcinata suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua O doamna care are calitatea de administrator firma dar are si contract de 2 ore la propria firma este insarcinata.Poate intra in concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si activitate pfa Cristina1205 Cristina1205 Buna ziua, am contract individual de munca si sunt in concediu crestere copil incepand cu data de 21 octombrie 2013, data de la care beneficiez si de ... (vezi toată discuția)