avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie decizie de concediere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie decizie de concediere

buna ziua,

Sc a fost data in judecata de catre un fost angajat. Instanta a respins angajatului ( reclamatul) toate capetele de cerere ca nefondate, insa obliga parata ( societatea com.) la plata cheltuielilor de judecata, ( onorariu avocat); deoarece doar reclamantul a solicitat si a a facut dovada acestor cheltuieli de judecata! ( asta scrie in hot data de instanta!). Mentionez ca in sedinta de judecata, reclamantul a renuntat la judecata; tocmai de aceea nu inteleg de ce trebuie sa plateasca SC cheltuielile lui! Va rog sa ma ajutati!
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
elenaa25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 15 Iulie 2013
Cred ca este o eroare. Ne puteti posta dispozitivul hotararii sau solutia exacta?
'' Intrucat doar recalmantul a solicitat si a facut dovada cheltuielilor de judecata si data fiind solutia de respingere atat a actiunii, cat si a cererii reconventionale, in temeiul art.274 si 276 c.p.c. , instanta urmeaza a obliga parata la plata catre recalmant a cheltuielilor de judecata in parte , in suma de 300 lei reprezentand onorariu avocat.''
E O SOLUTIE INTEMEIATA??
Pot sa fac recurs in 10 zile de la comunicare, azi am primit-o!!

Sincer, nu inteleg ce inseamna - ,, in parte''!
SC nu a dat pe nimeni in judecata , nu a pierdut procesul insa plateste cheltuielile de judecata! Mi se pare ciudat!

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Se pare ca a fost vorba si despre o cerere reconventionala respinsa. In acest caz, partea care a solicitat cheltuieli de judecata le-a obtinut.

Puteti promova recurs in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii Tribunalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Art. 274 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Am fost reclamant intr-un dosar, actiunea a fost admisa in parte dar in baza art 274 cod procedura civila am fost obligat sa platesc paratului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ContSters320642 ContSters320642 buna ziua . cine trebuie sa suporte cheltuielile de judecata intr-un proces de succesiune daca procesul s-a incheiat printr-o tranzactie intre parti ? ... (vezi toată discuția)