avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp de lucru in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de lucru in preaviz

in cazul preavizului urmat de demisie, angajatul are dreptul de a i se reduce programul de lucru la jumatate pentru asi cauta un alt loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 16 Iulie 2013
daca este de acord angajatorul nu vad de ce nu
Potrivit art.81 alin.5 C.mun., pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Asadar, pe durata preavizului durata timpului de munca este cea mentionata in c.i.m.
Reduceea timpului de munca pe durata preavizului , fara a afecta drepturile salariale, este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil, in c.i.m. sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie andreea161188 andreea161188 Sunt insarcinata in 33 de saptamani si mi.am dat demisia pentru ca mi.am gasit alt loc de munca, numai ca trebuie sa efectuez preavizul. Intrebare: Cate ore ... (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie sica90 sica90 Buna ziua, As dori sa stiu daca imi dau demisia si trebuie sa stau in preaviz cele 20 de zile,pot sta partial,cele 4 ore pe zi la munca?In acest caz,salariul ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz andreea1824 andreea1824 Buna ziua, cate ore sunt obligat sa stau in perioada de preaviz, este obligatoriu 8 ore sau pot sta 4 ore? (vezi toată discuția)