avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIA EXCLUSIVA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIA EXCLUSIVA

custodia comuna
Mesaj Buna seara! Ma numesc KASONI ZSOLT, si am divortat anul trecut. Cei doi copii rezultati din casatorie, sunt in grija mea, la domiciliul meu.In urma divortului s-a stabilit custodia comuna,dar fosta sotie, nu a cerut progr de vizita,nu-i viziteaza,nu se implica sub nici o forma la intretinerea si educarea copiilor,desi in sarcina ei revine si plata pensiei de intretinere pe care nu o plateste.Ce trebuie sa fac ca sa obtin cat mai rapid posibil custodia exclusiva ? Mai are sens sa o acuz si a doua oara de abandon? Ptr ca prima data cand am facut-o, anul trecut, politistul care a facut cercetarile, care de fapt este o cunostinta de-a ei, a scos-o basma curata, si a propus N.U.P.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Stimate domn, desi sunt o sustinatoare a mamelor, daca ce povestiti e adevarat, femeia nu-si prea merita numele de mama. In opinia mea, da are sens sa-i faceti si a doua plangere ptr infr de abandon.
Deasemenea, notificati-o, trimiteti-i mailuri, scrisori recomandate, telegrame, chemati-o la scoala/gradinita, la medicul de familie, la onomastici, duceti-va cu copiii la adresa ei, scrieti socrilor etc. DEMONSTRATI ca nu o intereseaza, pozati, filmati, sunati la usa vecinilor, mergeti cu martori.
Dupa ce va faceti un dosar, adresati-va instantei, pregatindu-va bine cu nervii! Succes!
Tacerea noastra, lipsa noastra de reactie e complice reusitei oricarei mizerii si nedreptati. Deci nu taceti, nu va dati batut!
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
proastasatului, utilizator
Daca nu a trecut foarte mult timp de la pronuntarea solutiei de custodie exclusiva, ar fi bine sa mai asteptati pana la introdecerea unui dosar de custodie exclusiva si sa procedati cum ati fost sfatuit anterior pt a strange cat mai multe dovezi ale dezinteresului mamei.

Legea nu impune scurgerea acestui termen, insa in practica instantele apreciaza asupra situatiei de fapt si a ceea ce s-a schimbat de la analiza anterioara a situatiei de fapt.

Trebuie sa stiti ca aceasta custodie exclusiva este exceptia si nu regula in prezent si ca instantele sunt extrem de exigente atunci cand au de solutionat o astfel de cerere.
dacă mama a uitat complet de familia ei, de ce va mai intereseaza o hartie cand, practic, detineti deja ce va doriti?

sfatul meu ar fi să trimiteti periodic notificările respective, sa incercati sa restabiliti legatura copiilor cu mama, fără să aveți in cap pedepsirea ei. cred ca interesul dvs. ar trebui sa coincida cu cel al copiilor, iar al copiilor nu va fi niciodata sa nu aiba mama.

veti strange acele dovezi prin care veti putea dovedi ca ati facut totul in interesul copiilor si abia atunci cand mama va veni la dvs cu pretentii nejustificate, va veti puteti apara drepturile in instanta. e bine sa aveti si martori din afara familiei care sa declare ca n-au vazut-o pe mama nicdata si ca nu o cunosc.

oricat v-ati zbate nu veti reusi sa determinati un om sa aiba grija de copiii lui daca nu vrea. veti obtine cel mult o poprire pe salariul doamnei, daca e salariata, evident. ca sa obtineti custodia exclusiva ar trebui sa demonstrati ca, atfel, copiii dvs ar fi in pericol.
ei, sa va vad cum demonstrati ca mama le poate face rau copiilor ei daca va dori vreodata sa ii vada.
ce va faceti daca va aduce o adeverinta de la psihlog prin care demonstreaza cat de rau a afectat-o divortul? poate explica ca a avut nevoie de terapie inainte sa solicite program de vizita. si bani de pensie nu a avut, ca psihologii sunt scumpi. si iata cat de usor scapi de acuzatii...e real ca nu am platit, dar a trebuit sa-mi slavez echilibrul psihic.
si uite-asa o mama inlacrimata s-ar putea sa va ia copiii, fiindca pe la noi inca se merge pe ideea ca ... mama-i mama, oricat de rea ar fi.

.
doar un banal program de vizita, v-ar putea face zile fripte.

oricat de fatasmagoric ar fi scenariul meu, ganditi-va mai bine inainte sa va bateti cuie in talpa.
aveti copiii? ii aveti! nu va deranjeaza nimeni? nu! se prefigureaza sa fiti deranjat? Nu!
de ce nu va vedeti de viata, in timp ce usor usor, probele se aduna?

.
Nu obtineti nimic asa.
Vorbiti cu ea sa renunte si daca nu plateste pensie vedeti cum va intelegeti.
Daca va judecati pierdeti.
Va multumesc tuturor ptr raspunsuri! Treaba sta cam asa(ceea ce nu am mentionat anterior):Am incercat sa iau legatura cu ea in toate felurile posibile! De la telefoane insistente si pana la vizite neanuntate cu copiii la ea la serviciu (magazinul unde a lucrat pana anul trecut). Am fost tot timpul insotit de martori , care au fost foarte discreti,si nu au fost observati.Efectiv s-a intors cu spatele cand si-a vazut copiii.Am dovedit aces lucru si in instanta, si asta m-a ajutat mult sa nu-i pierd pe copii.Legat de insistentele mele in asi vedea copii,acestea s-au lasat cu amenintari cu moartea din parete unor indivizi dubiosi,prin telefon,ceea ce nu m-a impresionat deloc.Vazand ea ca nu-i tine aceasta tactica, intr-o zi m-am trezit cu o citatie de la politie, si ulterior am aflat ca a depus impotriva mea plangere sub acuzatia de hartuire,dar cu atata a ramas ca mi-am dovedit si de aceasta data nevinovatia,si am explicat totul ajutat de martori.Acuma , va rog sa-mi permiteti sa va adresez tuturor o intrebare: Poate fi considerata mama daca ea considera drept hartuire vizita propriilor ei copii, sau incercarile acestora de a mai discuta din cind in cind la telefon?

Alte discuții în legătură

Despagubiri divort / parat plecat din tara - domiciliu necunoscut laura13 laura13 Buna ziua, Ma aflu intr-o situatoe mai delicata. Sunt despartita de sotul meu, in fapt, din iulie 2007. Motivul a fost ca trebuia sa intretin singura familia ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna daca parintele nerezident si-a schimbat domiciliul in germania? dia_dia45 dia_dia45 buna ziua. in 2009 mi s-au incredintat cei 2 minori spre crestere si educare eu avand custodie unica iar tatal obligat la plata pensiei de intretinere o ... (vezi toată discuția)