avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Capital social fundatie umanitara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Capital social fundatie umanitara

Buna seara!
Care este capitalul social care se depune in cont la infiintarea unei fundatii umanitare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:24, 16 Iulie 2013
Probabil va referiti la PATRIMONIUL INITIAL, caci la ONG-uri nu exista notiunea de ”capital social”. Conform OG 26 / 2000, pentru o fundatie, altele decat cele care au exclusiv caracter de finantator, patrimoniul initial trebuie sa fie in valoare de minim 100 de salarii minime brute pe economice, deci la ora actuala de minim 100 x 800 lei = 80.000 lei, in bani si / sau in natura. Deci nu trebuie sa fie neaparat ca bani depusi in cont, pot fi si bunuri de valoarea adecvata, atestata de un evaluator autorizat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarii ca membrii ong Andreea91987 Andreea91987 Buna ziua, un pensionar poate face parte dintr-un Ong? Si ce capital trebuie sa aiba un Ong? Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie - costuri szegediildiko szegediildiko vreau sa deschid o asociatie ONG si vreau sa stiu ce suma de bani am nevoie (vezi toată discuția)
Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)