avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Pensionarii ca membrii ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Pensionarii ca membrii ong

Buna ziua, un pensionar poate face parte dintr-un Ong? Si ce capital trebuie sa aiba un Ong? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:18, 4 Februarie 2019
Pensionarii nu au nici o interdicție,pot participa în orice calitate în cadrul unui ong,patrimoniul minim este de 200 lei.
Orice persoana fizica majora poate fi membru in asociatii sau fondator in fundatii... nu exista vreo conditionare ref. ca e pensionar sau nu. Limitari exista doar pentru ONG de tip special, guvernate de legi speciale in loc de sau in completarea OG 26 / 2000, cum e cazul CAR-urilor de pensionari care au legea lor, diferita de cea a CAR-urilor pentru salariati. ONG-urile nu au "capital" ci "patrimoniu initial" care trebuie sa fie minim 200 lei la asociatii. La fundatii patrimoniul initial trebuie sa fie acum de cel putin 100 x 2080 = 208000 lei (!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare patrimoniu la un club sportiv infiintat in baza og 26/2000 Anda 1 Anda 1 Buna ziua. Un club sportiv infiintat in baza OG 26/2000, cu patru membri asociati fondatori, persoane juridice, unul se retrage, avand hotararea AGA in acest ... (vezi toată discuția)
Participarea asociatilor ong la patrimoniul initial moonprincess moonprincess Buna ziua, Stiu ca legea prevede ca un ONG sa aiba minim 3 asociati, insa as dori sa stiu daca este obligatoriu ca cei trei sa contribuie in mod egal sau ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial PetruD PetruD Buna ziua. Doresc sa depun patrimoniul initial pentru infiintarea unui ONG. Stiu ca acesta poate fi constituit dintr-un salariu minim pe economie. A ... (vezi toată discuția)