avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Majorare patrimoniu la un club sportiv infiintat in ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Majorare patrimoniu la un club sportiv infiintat in baza OG 26/2000

Buna ziua. Un club sportiv infiintat in baza OG 26/2000, cu patru membri asociati fondatori, persoane juridice, unul se retrage, avand hotararea AGA in acest sens. Raman trei membri asociati. Unul dintre ei, A, solicita, citez, "majorarea cu x% a capitalului social detinut de catre A la clubul sportiv, prin preluarea actiunilor pe care le detinea asociatul care a renuntat la calitatea sa, in urma hotararii AGA proprie." Cred ca se face o mare confuzie cu societatea comerciala. Este adevarat? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:55, 10 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Confuzia este totală,un ONG are un patrimoniu de 200 de lei minim(Poate avea bineinteles ca si patrimoniu o sumă mai mare) dar nu părți sociale,acțiuni ,nu capital social ci patrimoniu etc.Studiati dispozițiile of 26/2000 pt a va edifica.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Odata retras unul din cei patru membrii fondatori, ceilalti trei ramasi raman cu aceleasi drepturi in mod egal.
Multumesc. De fapt, înțeleg că unul dintre ei, A, dorește ca suma cu care cotiza membrul asociat, persoana juridică ce s-a retras, să fie preluată în sarcina lui. Ar trebui doar o aprobare a AGA a lui A de majorare a aportului acestuia anual?
Valoarea cotizatiei platita anul de membrii cu drepturi depline ai asociatiei club sportiv este stabilita doar de adunarea generala a membrilor clubului.
patrimoniul initial este una, el nu poate suferi modificari in timp ( nu exista la ONG ideea de marire sau reducere a :"capitalului social" ca la firme) si cotizatia e cu totul altceva. Cotizatia se plateste de catre fiecare membru la nivelul stabilit de Adunarea Generala. Si cine vrea si poate, e liber desigur sa faca si contributii voluntare suplimentare/ donatii... nu are legatura cotizatia unui membru nou inscris cu cat catiza cel retras

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)
Membru sau simpatizant? garleanu garleanu Sportivii legitimati la o asociatie (club) nonprofit care platesc lunar o cotizatie intra in categoria -Membrii si simpatizanti?Multumesc (vezi toată discuția)
Drepturi, obligatii pentru membri noi in asociatie Cosima Cosima Un club sportiv, organizat pe O. 26/2000 doreste atragerea de noi membri sustinatori in cadrul clubului in vederea promovarii activitatii si a preluarii unei ... (vezi toată discuția)