avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membru sau simpatizant?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membru sau simpatizant?

Sportivii legitimati la o asociatie (club) nonprofit care platesc lunar o cotizatie intra in categoria -Membrii si simpatizanti?Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:31, 14 Aprilie 2018
As spune ca sunt membri daca platesc cotizatii.
daca platesc cotizatie, obligatoriu sunt membri (in sensul OG 26 / 2000) si deci fac parte si din Adunarea Generala. Unui simpatizant sau unei persoane dintr-o categorie pe care o numesti "membri" (ex. membrii de onoare, membri simpoatizanti....) care nu are drept de vot in Adunarea Generala nu poti sa ii percepi cotizatie si nu e "membru" propriu-zis al asociatiei ("membru" in sensul OG 26 / 2000 privind asociatiile si fundatiile). Oricum, apartenenta lor la o anumita categorie ar trebui sa rezulte din statut si sa fie clar din momentul stabilirii relatiei cu ei, nu pe baza unei deductii din elemente de genul ca plateste sau nu cotizatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membri parteneri, acreditati, de onoare roxanatucudean roxanatucudean Se pot include in actul constitutiv aceste categorii de membrii ai asociatiei ( parteneri, de onoare, colaboratori)?? se urmareste ca acestia sa fie inclusi in ... (vezi toată discuția)
Taxa de membru asociatie sportiva ella2389 ella2389 Buna ziua. Din nou va solicit ajutorul. Daca un club sportiv percepe o taxa de membru, se considera activitate economica? Ce inregistrari contabile efectueaza ... (vezi toată discuția)
Mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? Lady64 Lady64 Buna ziua.Daca o fundatie are trei membri fondatori mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? (vezi toată discuția)