avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera

Buna ziua, am o mare dilema in legatura cu o amenda rutiera, mai exact 160 lei in 48h si 320 daca nu se plateste. Amenda este pt. un radar. Intrebarea mea este daca amenzile astea se mai prescriu si daca m-ar afecta cu ceva? VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 08:26, 16 Iulie 2013
Amenzile se prescriu in termen de 5 ani.
Daca nu platiti in termen de 48 h, politia rutiera transmite debitul de 320 de lei catre Administratia Financiara de la domiciliul Dvs.
Va poate afecta in masura in care aveti de platit impozitul la locuinta, masina, intrucat cei de la Administratia Financiara v-ar putea solicita sa achitati cuantumul amenzii, prioritar fata de celelalte datorii catre stat.
Deasemenea, pot demara procedura de executare silita impotriva Dvs. pentru aceasta amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie data gresita a procesului verbal Razvan_28 Razvan_28 Ieri in data de 11.07.2013, am fost prins in localitatea Piatra Olt de apararul radar circuland cu viteza de 74 km/h. Am primit amenda de 320 Ron cu 160 ... (vezi toată discuția)
Traversare neregulamentara dianazaharia dianazaharia Buna ziua! am si eu o intrebare : ce se intampla daca nu platesc timp de un an o amenda pentru traversare neregulamentara? (vezi toată discuția)
Contestata amenda Dorin Pastrav Dorin Pastrav Am contestat o amenda rutiera in 48 h de la primirea PV.Am pierdut procesul- mai pot achita jumatate din valoare.Daca da,in baza carui article? (vezi toată discuția)