avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordarea concediului de odihna = discriminare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordarea concediului de odihna = discriminare?

Bunadimineata.
Angajatorul refuza sa-mi dea concediu de odihna pe anii trecuti si pe anul acesta chiar si dupa ce am facut cerere de programare. Bineinteles ca ma voi duce in instanta pentru despagubiri, insa as dori sa stiu daca ma pot duce si la Consiuliul National pentru Combaterea Discriminarii intrucat colegii mei isi iau concedii pe banda rulanta in timp ce eu sunt refuzat de catre angajator cu acordarea acestuia.
Daca se poate as dorii sa stiu cum se poate face o astfel de contestatie si unde se depune si ce consecinte ar suporta angajatorul pentru neacordarea acestui drept?
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
codulmuncii, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 16 Iulie 2013
Se poatecsesiza CNCD-ul , daca considerati ca este vorba despre o discriminare in ceea ce priveste acordarea CO.

Contestatie nu se poate depune decat in instanta, insa puteti sesiza si Inspectia Muncii/ITM-ul cu privire la acest aspect.
Pai avand in vedere faptul ca ceilalti colegi, care au aceeasi functie ca si a mea, muncim in acelasi departament si cu aceleasi atributii (cu unii am chiar acelasi salariu) isi iau concedii de odihna, deci li se respecta dreptul acesta, iar eu cu cereri peste cereri nu primesc niciu raspuns prin urmare situatia mea este mai mult decat incerta, nu pot spune ca este o discriminare fata de ceilalti colegi? Cam asta este situatia si as dorii o parere, sa-mi spuneti daca este o discriminare cu care as putea sa sesizez CNCD deoarece dumneavoastra aveti mai multa experienta.
Parerea mea este ca exista discriminare si, prin urmare, sesizati CNCD-ul sau Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie făcut atunci când ai colegi care au aceeași încadrare, ... Morcan Luminita Morcan Luminita Ce trebuie făcut atunci când ai colegi care au aceeași încadrare, aceeași funcție, facem același lucru , iar unii au dreptul la spor de toxicitate , ... (vezi toată discuția)
Discriminare salariala campian campian Am vechime in munca peste 20 de ani si comform legii 284\2010 am o remuneratie mai mica decat colegele mele cu vechime mai mica.Am gradatia 5,clasa de ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere Marta1975 Marta1975 Suntem 7 persoane angajate avand aceeasi functie si responsabilitati ,dar seful ma trateaza altfel fata de ceilalti colegi. Astfel spus ,daca nu am putut ... (vezi toată discuția)