Buna ziua.
Am o problema legata de incadrarea, salarizarea personalului didactic.
Am o colega, care a terminat facultatea in 1989. este incadrat ca profesoara. A fost in concediu pentru cresterea copilului timp de 4 ani, inainte de 2010. Dupa cum stiu eu concediul pentru cresterea copilului nu intra in vechimea efectiva la catedra, deci incadrarea sa este: prof. 18-22 ani, cu vechime in munca (nu la catedra) este 23 ani si ... luni, cu procentaj de 20%
Insa ea sustine ca trebuie incadrat ca prof 22-25, concediul intra in vechimea la catedra.
va rog frumos ajutati (eu sunt angajatorul.)
Cu stima.
Legea nr.63/2011 - Anexa 5 Metodologie de Calcul al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant
art.3
....
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
Buna ziua
Da pana aicia e clar. CCC-ul constotuie vechime in munca, de aceea primeste sporul de vechime de 20% - are vechime totala de 24 ani, tot cu CCC
dupa parerea mea are 20 ani efectivi la catedra. deci trebuie incadrat ca prof. 18-22, si Nu ca prof 22-25