avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrarea personalului didactic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrarea personalului didactic

Buna ziua.
Am o problema legata de incadrarea, salarizarea personalului didactic.
Am o colega, care a terminat facultatea in 1989. este incadrat ca profesoara. A fost in concediu pentru cresterea copilului timp de 4 ani, inainte de 2010. Dupa cum stiu eu concediul pentru cresterea copilului nu intra in vechimea efectiva la catedra, deci incadrarea sa este: prof. 18-22 ani, cu vechime in munca (nu la catedra) este 23 ani si ... luni, cu procentaj de 20%
Insa ea sustine ca trebuie incadrat ca prof 22-25, concediul intra in vechimea la catedra.
va rog frumos ajutati (eu sunt angajatorul.)
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 17 Iulie 2013
Legea nr.63/2011 - Anexa 5 Metodologie de Calcul al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant

art.3
....
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.



CCC constituie, in schimb, vechime in munca.
Buna ziua
Da pana aicia e clar. CCC-ul constotuie vechime in munca, de aceea primeste sporul de vechime de 20% - are vechime totala de 24 ani, tot cu CCC
dupa parerea mea are 20 ani efectivi la catedra. deci trebuie incadrat ca prof. 18-22, si Nu ca prof 22-25
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
kanyalaci, utilizator
Vechimea in munca este una, iar vechimea efectiva in invatamant este altceva.. sporul de vechime se acorda pentru vechimea in munca.
Da, am inteles
deci incadrarea ca prof. 18-22 este corect?
Parerea mea este ca incadrarea este corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor de stabilitate in invatamant luminuta luminuta Buna ziua, as dori si eu o lamurire in ceea ce priveste acordarea sporului de stabilitate de 15% in invatamant in urmatoarele conditii: Sunt angajata titular ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant bilibokju bilibokju Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu vechimea mea in invatamant. Pana acum am lucrat asa: 1990. 02.10-1991. 08. 31- prof suplinitor ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc floryyy20042003 floryyy20042003 Buna ziua Incepand cu 02.02. 2012 se termina cei 2 ani de CCC intrebarea mea ar fii urmatoarea: Primul salariu pe care il voi primi cum se va calcula??? eu ... (vezi toată discuția)