avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru incapacitate temporara de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru incapacitate temporara de munca

Buna ziua,

Intrebarea mea este rapida si simpla.
Concediul pentru risc maternal poate fi incadrat ca si Concediu pentru incapacitate temporara de munca?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:08, 16 Iulie 2013
Depinde in ce situatie are nevoie de suspendarea CIM. Conform prevederilor legale nu este suspendat CIM. Cazurile de suspendare de drept sunt prevazute expres si limitativ. Ar mai fi cazul prevazut la art 50 lit i CM (in alte cazuri expres prevazute de lege), dar nu am gasit nici in OUG 96/2003, si nici in OUG 158/2005 vreo mentiune in acest sens.
Oricum e de urmarit situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea copilului alexandra_03 alexandra_03 Sunt studenta in ultimul an la master si de 6 luni lucrez la o firma, beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului daca raman in risc maternal ? (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal pristopanu07 pristopanu07 Buna ziua, Sotia a intrat recent in concediu de risc maternal pentru o perioada de 3 luni. Nasterea va avea loc pe la sfarsitul lunii septembrie ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si incapacitatea temporara de munca ContSters74711 ContSters74711 Este concediul de maternitate un concediu pt incapacitate temporara de munca? Veniturile pe care le-am obtinut din contract de mandat din asigurari in ... (vezi toată discuția)