avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare unilaterala CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare unilaterala CIM

Buna ziua

Va solicit pareea cu privire la situatia de mai jos:
- lucrez de 5 ani in cadrul unei institutii bancare, la inceputul lunii iulie contractul de munca a fost modificat unilateral de catre angajator, respectiv s-a schimbat denumirea postului, precum si sarcinile ce imi revin, de asemenea as dori sa mentionez ca pana in prezent nu mi s-a inmanat spre semnare noua fisa a postului, sau actul aditional la contractul de munca, dar modificarea efectiva a pozitiei s-a realizat.

este legala aceasta situatie, daca nu, ce ma sfatuiti sa fac ?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 13:53, 16 Iulie 2013
Clauzele referitoare la felul muncii, locul muncii, durata contractului, salariul, condiţiile de muncă, timpul de muncă şi timpul de odihnă, fiind clauze fundamentale ale contractului individual de muncă, nu pot fi modificate de regulă, decât prin acordul părţilorSchimbarea funcţiei şi a salariului în mod unilateral nu este admisibilă nici chiar atunci când unitatea trece printr-un proces de reorganizare, fiind necesare înştiinţarea şi acordul salariatului.V-as sfatui sa faceti o plangere la ITM.:hm:
multumesc pentru raspuns, as dori sa mai stiu, in practica, pentru cine a mai avut de a face cu asemenea situatii, care ar putea fi rezultatul unei actiuni in instanta, este clar ca avem in fata o modificare abuziva, dar si un proces cu o astfel de institutie implica costuri deloc de neglijat si timp.
Rezultatul ar fi nulitatea actului atacat prin care a fost modificat elementele esenţiale ale contractului de muncă în ce priveşte funcţia deţinută, felul muncii precum şi salariul contestatorului.Daca ati suferit pierderi banesti in urma schimbariilor,evident ca o sa recuperati si aceasta diferenta.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)
Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)