avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Note contabile produse expirate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Note contabile produse expirate

am la raft 3 buc vopsea lavabila expirata in val de 480 lei
am facut proces verbal de casare. ce note contabile trebuie sa fac sa scad gestiunea corect?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters277956 , utilizator 13:52, 17 Iulie 2013
607=371 (scoatere din gestiune a produselor expirate)

cf art 21 alin.4 lit. c) din codul fiscal ,nu sunt cheltuieli deductibile:
ART. 21 al. 4 c) cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsă din gestiune ori degradate, neimputabile, pentru care nu au fost încheiate contracte de asigurare, precum şi taxa pe valoarea adăugată aferentă, dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor titlului VI. Nu intră sub incidenţa acestor prevederi stocurile şi mijloacele fixe amortizabile, distruse ca urmare a unor calamităţi naturale sau a altor cauze de forţă majoră, în condiţiile stabilite prin norme;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal casare me.elena me.elena Buna Am si eu o problema.La firma unde lucrez s-a intocmit un proces verbal de casare pentru niste marfuri care au fost inudate si nu s-au mai putut ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune iordan nicoleta iordan nicoleta va rog sa ma ajutati intr-o problema ,lucrez la o firma care in luna iunie a avut o paguba la marfa de 40% datorita unui incendiu,contabila nu a descarcat ... (vezi toată discuția)
Produse expirate loredana.m loredana.m buna ziua, ma poate ajuta cineva spunandu-mi cum procedz cu niste vopsea care mi-a expirat in depozit si pe care nu o mai pot vinde? Cum o scad din gestiune ... (vezi toată discuția)