avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general produse expirate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

produse expirate

buna ziua,
ma poate ajuta cineva spunandu-mi cum procedz cu niste vopsea care mi-a expirat in depozit si pe care nu o mai pot vinde? Cum o scad din gestiune si daca se imputa cuiva? Sunt srl, platitor de tva si impozit pe profit.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:58, 11 Septembrie 2010
In Codul Fiscal spune asa:

"Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile

c) cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsă din gestiune ori degradate, neimputabile, pentru care nu au fost încheiate contracte de asigurare, precum şi taxa pe valoarea adăugată aferentă, dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor titlului VI. Nu intră sub incidenţa acestor prevederi stocurile şi mijloacele fixe amortizabile, distruse ca urmare a unor calamităţi naturale sau a altor cauze de forţă majoră, în condiţiile stabilite prin norme"

Bunurile se scot pe baza de proces verbal, se explica situatia si se ataseaza un tabel ,cu fiecare bun in parte , cantitatea si pretul la care a intrat . Cheltuiala este nedeductibila si se calculeaza si tva-ul .
multumesc frumos!
loredana.m a scris:

buna ziua,
ma poate ajuta cineva spunandu-mi cum procedz cu niste vopsea care mi-a expirat in depozit si pe care nu o mai pot vinde? [...] se imputa cuiva? Sunt srl, platitor de tva si impozit pe profit.

Multumesc.


Daca gestionarul avea obligatia sa semnaleze ca produsul expira si n-a facut-o, i se poate imputa in baza unui referat din care sa reiasa in ce consta vina acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Note contabile produse expirate andreeazanfir andreeazanfir am la raft 3 buc vopsea lavabila expirata in val de 480 lei am facut proces verbal de casare. ce note contabile trebuie sa fac sa scad gestiunea ... (vezi toată discuția)
Inchidere magazin si descarcarea gestiunii de marfa degradata crisrian crisrian Buna ziua. As dori sa ma sfatuiti cum procedez. Am decis sa inchid un magazin alimentar cu chirie. In acel spatiu deschide alcineva care cumpata stocul. Am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal casare me.elena me.elena Buna Am si eu o problema.La firma unde lucrez s-a intocmit un proces verbal de casare pentru niste marfuri care au fost inudate si nu s-au mai putut ... (vezi toată discuția)