avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare mijloace fixe.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare mijloace fixe.

Buna ziua!

Care este termenul de amortizare a mijloacelor fixe?
De exemplu : Utilaje de panificatie ,cuptoare malaxoare.

Cum se retrag din contabilitate ? Cu proces verbal?

multumesc

Cel mai recent răspuns: alecsutzu4u , utilizator 15:22, 16 Martie 2009
Exista catalogul mijloacelor fixe.
Multumesc!
In catalog este trecuta o perioada de 4-6 ani pentru autoturisme transport persoane si 3-5 ani pentru taxiuri. In cazul in care activitatea firmei este inchirieri masini (rent a car), de ce as putea sa ma leg pentru a aplica o amortizare mai mica de 4-6 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)
Medic de familie- cheltuieli deductibile (cum?) m2008 m2008 Sunt medic de familie (profesie liberala) si am un cabinet medical individual. Imi conduc contabilitatea (in partida simpla) singura! Am cateva probleme: 1. ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism oroszstefanpfa oroszstefanpfa Conform ordonantei comentata pe site maxim deductibil pe luna sunt 1500 roni. Inmultind 12 luni cu 6 ani rezulta 108000 roni, cca 25000 euro. Dar tot pe site ... (vezi toată discuția)