avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare mostenire

Buna ziua. Desi nu au trecut 6 luni de la decesul tatalui meu, am fost citat sa ma prezint peste o luna la un birou notarial sa accept succesiunea. Domiciliul meu este altul in buletin decat cel de pe citatie. Citatia a fost trimisa la resedinta de care notarul nu avea de unde sa stie. Repet, in acte am alt domiciliu. Este legal ce a facut? De ce nu a verificat la evidenta populatiei? In alta ordine de idei, imi spune c daca nu ma prezint la data specificat pe citatie, sau nu accept in termen de un an, conform art 1112Cod civil, se prezuma ca renunt la mostenire si odata cu primirea citatiei, inseamna ca am luat cunostinta si despre termenele urmatoare. Ce inseamna termene urmatoare? In plus, daca eu nu vreau sa ma prezint acum, ci mai aproape de implinirea termenului de un an, trebuie sa-l notific?
Dati o declaratie de acceptare a succesiunii ca sa stati linistit.
:ban: Avertisment moderator!

Stimat forumist @CeckPointCharlie,

Vă invit să vă abțineți de la a mai folosi un limbaj ofensator față de forumștii care au avut amabilitatea să vă dedice din timpul lor, răspunzându-vă la întrebările postate.

În acest sens, Regulamentul avocatnet prevede: ,,2.1. Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general.,,

Nu în ultimul rând, dacă nu vă convine răspunsul dat, puteți apela la liberul dvs arbitru.

Cu stimă,
moderator Andrei Grigoriu.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
andreigrigoriu, moderator
Ceea ce dvs interpretati ca jignire, eu o consider parere personala liber exprimata, nu jignire. Deci chestie de interpretare. In plus, cred ca v-ati suparat pentru ca am indraznit sa raportez cometariul unuia dintre moderatori. Sunteti partinitor so orgolios nefundamentat. Daca aveti un raspuns obiectiv la subiect, il astept cu maxim interes.
V am citit mesajul sters de colegul meu! Se pare ca dvs nu ati inteles! Eu va sfatuiesc ca sa va pun la adapost de neplaceri si ca sa nu fiti cumva declarat renuntator prin neacceptare sa dati o declaratie la orice notar ca acceptati succesiunea in termenul de optiune succesorala care este cel de un an calculat la data decesului. Ce are doliu cu sfatul meu?! Puteti fi in doliu si sa va exercitati acest drept!

Interventie moderator

Va rog ca pe viitor sa respectati participantii la discutie. Sa nu jigniti si sa nu mai aveti un ton tendentios. Suntem aici ca sa va ajutam.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator
Da, multumesc, asta am intels si eu, ca am un an sa accept succesiunea. Intrebarile erau: 1. este legal sa ma citeze dl notar la o adresa pe care nu o am in buletin? De unde stie dl notar unde am eu resedinta? si 2 daca nu vreau sa ma prezint peste o luna la dumnealui, ci cand se implineste anul, ca acum nu pot sa discut subiectul, e dureros, nu ma poate obliga nimeni sa discut despre mostenire, cand nu s-a asezat bine tarana pe mormant, ce se intampla? Nu ma prezint la termenul din citatie, ca nu e anul, nu-s nici 6 luni...Acum intelegeti ce intreb eu de fapt?

Alte discuții în legătură

Refuz succesiune VldGabriela VldGabriela Buna ziua! Sunt chemata pentru succesiune in care se dezbat niste pamanturi si o casa... Ce se intampla daca refuz succesiunea? Voi fi chemata in judecata care ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru acceptaea succesiunii??? PaolaD PaolaD Am citit pe un site ca, in termen de un an de la deces, copii si sotul ramas in viata sunt chemati printr-o citatie la notar pentru exprimarea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar alexcs_1 alexcs_1 Buna seara, am o problema legata de succesiunea deschisa la notar, in urma decesului tatalui meu (23 martie2015), fiind unic fiu. Am deschis succesiune la ... (vezi toată discuția)