avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare mostenire

Buna ziua. Desi nu au trecut 6 luni de la decesul tatalui meu, am fost citat sa ma prezint peste o luna la un birou notarial sa accept succesiunea. Domiciliul meu este altul in buletin decat cel de pe citatie. Citatia a fost trimisa la resedinta de care notarul nu avea de unde sa stie. Repet, in acte am alt domiciliu. Este legal ce a facut? De ce nu a verificat la evidenta populatiei? In alta ordine de idei, imi spune c daca nu ma prezint la data specificat pe citatie, sau nu accept in termen de un an, conform art 1112Cod civil, se prezuma ca renunt la mostenire si odata cu primirea citatiei, inseamna ca am luat cunostinta si despre termenele urmatoare. Ce inseamna termene urmatoare? In plus, daca eu nu vreau sa ma prezint acum, ci mai aproape de implinirea termenului de un an, trebuie sa-l notific?
1. Domnul notar a aflat de adresa la care v a citat de la unul din succesibili, nu este Samantha sa vada prin globul de cristal! Si da este legal sa va citeze si la o alta adresa care nu este in buletin. Nu inteleg ce va deranjeaza!
2. Nu va duceti, Insa tot la el veti ajunge mai devreme sau Mai tarziu! Dati acea declaratie la alt notar care va e aproape este spre binele dvs. Nu inteleg indarjirea dvs, este pentru protectia dvs.
Eu am inteles din prima insa dvs nu intelegeti ca sunt niste proceduri care trebuiesc urmate. Este posibil ca instanta daca ceilalti succesibili se adreseaza instantei sa va scurteze termenul de optiune succesorala.
3. Sa stiti ca si eu am ramas orfana de Tata si de la o varsta frageda de 17 ani asa ca nu trebuie sa mi explicati cum e cu suferinta , doliu si nenorocirea care se abate peste o familie, totusi asta nu va da dreptul sa nu aveti un comportament adecvat aici si sa acceptati ca ce va spun este spre binele dvs! Insa binele si dragostea cu sila nu se pot face!
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz succesiune VldGabriela VldGabriela Buna ziua! Sunt chemata pentru succesiune in care se dezbat niste pamanturi si o casa... Ce se intampla daca refuz succesiunea? Voi fi chemata in judecata care ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru acceptaea succesiunii??? PaolaD PaolaD Am citit pe un site ca, in termen de un an de la deces, copii si sotul ramas in viata sunt chemati printr-o citatie la notar pentru exprimarea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar alexcs_1 alexcs_1 Buna seara, am o problema legata de succesiunea deschisa la notar, in urma decesului tatalui meu (23 martie2015), fiind unic fiu. Am deschis succesiune la ... (vezi toată discuția)