avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale situatie ciudata:preaviz in insolventa , decizia dupa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

situatie ciudata:preaviz in insolventa , decizia dupa insolventa

In ultima zi de insolventa a unei societati, o persoana a primit preaviz de concediere impreuna cu decizia de concediere, in care se prevede ca dupa terminarea preavizului de 15 zile lucratoare care curge de a doua zi, va fi desfacut contractul de munca.A doua zi societatea a iesit din insolventa.Desfacerea contractului propru-zisa se face deci, cand societatea nu mai este in insolventa, practic nu ar mai trebui sa se aplice in aceasta situatie Legea insolventei. (sau da?).Care ar putea fi caile de atac in cazul unei contestatii in instanta sau cum se poate formula contestatia astfel incat sa poata duce la revocarea concedierii?
Cel mai recent răspuns: alinedelea , utilizator 22:19, 16 Iulie 2013
Buna ziua,

Termenul in care puteti sa faceti contestatie la decizia de concediere, este de 30 de zile de la data comunicarii.
Retineti ca revine in sarcina angajatorului sa depuna dovezi necesare in sustinerea legalitatii si temeiniciei deciziei de concediere. iar motivele care au determinat concedierea trebuie mentionate in cuprinsul deciziei de concediere.
Art. 74. - (1) Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.

Art. 76. - Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

Contestarea deciziei de concediere este o procedura scutita de taxa judiciara de timbru.
Daca aveti sau nu motive pentru a formula contestatie nu putem sa stim. Verificati daca a fost respectata procedura si temeinicia motivelor prezentate.
Mediere-HTA a scris:

Buna ziua,

Termenul in care puteti sa faceti contestatie la decizia de concediere, este de 30 de zile de la data comunicarii.
.....

Termenul de contestare este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere, potrivit art.211 lit.a din Legea nr.62/2011.
Daca in situatia explicata mai sus , in ultimile doua zile de preaviz persoana in cauza intra in concediu medical, data de iesire din preaviz si deci desfiintarea contractului de munca, se decaleaza cu numarul de zile de concediu?Si daca da, persoana este obligata sa se duca personal la casa de sanatate sa-si depuna actele pentru a-i fi platit concediul, sau aceste probleme se rezolva incontinuare de serviciul resurse umane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca anca14cris anca14cris buna ziua m si eu o intrebare legata de o problema de munca.am lucrat la o societate comerciala timp de 2 ani cu contract pe perioada nedeterminata ,carte de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - concediere aaallliiinnnaaa aaallliiinnnaaa Buna ziua... as avea o intrebare... Sunt in concediu medical iar firma este in insolventa (sc leonardo srl) au dreptul sa ma dea afara inainte ca eu sa ma ... (vezi toată discuția)
Termen de contestare a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 24.11.2011, am primit un preaviz prin care eram anuntat de decizia de concediere a mea cf art. 65 (1) din Codul Muncii. In acest previz, se ... (vezi toată discuția)