avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

buna ziua m si eu o intrebare legata de o problema de munca.am lucrat la o societate comerciala timp de 2 ani cu contract pe perioada nedeterminata ,carte de munca.in luna octombrie a.c. in ziua cand eu trebuia ca eu sa intru de servici administratorul societatii mi-a inmanat o informare in care mi se dadea preaviz cu desfiintarea postului meu in baza art.65.,tot in aceeasi zi pe acelasi post a fost angajata alta persoana(mie nu mi -a dat voie sa mai lucrez pe perioada preavizului).firma isi are sediul in bucuresti iar punctul de lucru in care am lucrat este in ploiesti eu fiind din ploiesti.
intrebarea mea este daca actionez firma in judecata concedierea mea fiind ilegala si dorindu-se indepartarea mea din firma ce sanse de castig am .?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 7 Ianuarie 2011
Aveti mari sanse de castig.
Aparent aveti sanse.
Trebuie insa analizate cu atentie documentele si evenimentele.
Adica:
- actele pe care le-ati primit dvs. (preaviz, decizie de concediere)
- termenele in care a fost intocmite
- functia dvs., data concedierii vs. functia celeilalte persoane si data angajarii.
- eventuale documente justificative ale decizie de concedire

ATENTIE: termenul in care puteti contesta decizia de concediere este de 30 de zile de la data la care decizia v-a fost comunicata!(ziceti ca ati fost concediat in octombrie, verificati sa nu fie prea tarziu acum sa depuneti contestatie.)
da in octombrie am primit instintarea dar contractul de munca mi s-a desfacut cu data de 13.11.ac atunci s-a emis decizia incetarii contractului de munca
mai am o intrebare in ce consta eventualele documente justficative ale deciziei de concediere?
in temeiul art. 287 c. mun. angajatorul are obligatia de a aduce toate documentele...

p.s. ar trebui sa castigati... B-)

Alte discuții în legătură

Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive ... snipe1975 snipe1975 Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive curge de la data notificarii de preaviz sau de la data de intrare in vigoare a preavizului? (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere crisadi crisadi Buna ziua Daca un angajat este concediat prin desfiintarea postului, anul trecut in septembrie, si acum , in martie, primim o contestatie a deciziei de ... (vezi toată discuția)
Concediere din initiativa angajatorului prin desfiintarea postului ContSters305382 ContSters305382 Buna ziua, Numele meu este C.D.. locuiesc in jud. Ilfov . Am fost concediata de la locul de munca din initiativa angajatorului, prin desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)