buna ziua m si eu o intrebare legata de o problema de munca.am lucrat la o societate comerciala timp de 2 ani cu contract pe perioada nedeterminata ,carte de munca.in luna octombrie a.c. in ziua cand eu trebuia ca eu sa intru de servici administratorul societatii mi-a inmanat o informare in care mi se dadea preaviz cu desfiintarea postului meu in baza art.65.,tot in aceeasi zi pe acelasi post a fost angajata alta persoana(mie nu mi -a dat voie sa mai lucrez pe perioada preavizului).firma isi are sediul in bucuresti iar punctul de lucru in care am lucrat este in ploiesti eu fiind din ploiesti.
intrebarea mea este daca actionez firma in judecata concedierea mea fiind ilegala si dorindu-se indepartarea mea din firma ce sanse de castig am .?
Aveti dreptate, termenul de contestatie curge de la data comunicarii, respectiv data la care a primit scrisoarea, de aceea am precizat ca prin intarzierea eliberarii cartii de munca ar putea sa piarda termenul de contestatie adica sa fie pacalit de angajator.
buna ziua in legatura cu litigiul de munca
cei de la societatea unde am lucrat dupa ce au primit citatia pt proces la 2 saptamani mi-au trimis o instiintare in care ma anunta ca imi asigura reincadrarea in firma pe acelasi post .intrebarea mea este daca eu ii refuz ce se intampla cu litigiul care e deja pe rol?ce credeti ca ar trebui facut?
banuiesc ca ei vor sa stingem litigiul sa ma reincadreze iar apoi sa faca in asa fel incat sa ma concedieze din nou.
ce credeti ca ar trebui facut?